Parádní úspěch vítkovických týmů, ve čtyřech nejprestižnějších soutěžích hrají o medaile

27. března 2017, Klub

Sezóna 2016/2017 pomalu vrcholí a vítkovickým týmům se povedl husarský kousek. Ve všech elitních kategoriích, tedy nejvyšších soutěžích mužů i žen a celostátních soutěžích juniorů a juniorek jsou mezi nejlepší čtyřkou v České republice.

Je to výjimečný úspěch vítkovického florbalu, který se jen tak neurodí. V celé historii klubu se tak stalo teprve podruhé, poprvé tomu bylo před šesti lety a podobný úspěch, tedy mít v jednom ročníku ve všech čtyřech celostátních soutěžích zastoupení ve čtveřici nejlepších z jiných klubů dokázal pouze jednou pražský Chodov, a to loni.

V nejsledovanější kategorii mužů přešly Vítkovice ve čtvrtfinále nejrychlejším možným způsobem přes brněnské Buldoky a své semifinále rozehrají již zítra v Praze. Soupeřem jim budou hráči Chodova. O druhou místenku v Superfinále si to rozdá střešovický Tatran s patrně největšími favority celé soutěž – mladoboleslavskými Technology.

Extraliga žen je o něco dále a má za sebou již dva úvodní semifinálové zápasy. V nich hráčky Vítkovic dokázaly navázat na úspěšnou čtvrtfinálovou sérii proti Jičínu, dvakrát zvítězily a vedou tak v semifinálové sérii nad FBC Ostrava 2:0. Druhou semifinálovou dvojici tvoří pražské týmy Chodova a Herbadentu, které to prozatím mají na zápasy vyrovnané.

Vůbec nejdál jsou v semifinálové sérii naši junioři. Po čtvrtfinálovém postupu přes Pardubice srdnatě bojují s favorizovanými Bohemians a v sérii si zatím každý rozdělil po jednom vítězství. Rozhodující souboj tak mladíky čeká o víkendu v Praze. V druhém semifinále je již rozhodnuto, Tatran Střešovice si v nejkratší možné době poradil s Chodovem a může tak již čekat na finálového soupeře.

Naopak posledním semifinalistou a doplněním úspěšného kvartetu se v sobotu staly vítkovické juniorky, které přešly poměrem 2:0 na zápasy přes západočeský Litvínov. V semifinále pak naše holky čekají hráčky Tatranu Střešovice a sérii začínají doma o nadcházejícím víkendu.

Čekají nás tak velké bitvy, ve kterých věříme, že na již dosažené úspěchy navážeme i nějakou tou medailovou odměnou. Fanděte ať už v hledišti, nebo na dálku, vítkovické rytířky a rytíři Vás budou podporovat.

A pokud se i Ty chceš stát novým budoucím vítkovickým rytířem či rytířkou, neváhej a přihlas se. Nábor nových hráčů a hráček stále probíhá. (pavel.palata@seznam.cz Telefon: +420 724 789 160)