Rytířky čeká výjezd do Jičína a velká domácí bitva s Chodovem

15. prosince 2017, Michal Dannhofer

Především nedělní duel bude stát za to, rytířky se těší na skvělé fanoušky!

Nejvyšší ženská soutěž pokračuje po přestávce, kterou vyplnilo slovenské mistrovství světa. Zahálet nebudou ani vítkovické rytířky, které čekají dva zápasy. Nejprve se v pátek představí na půdě Jičína, v neděli pak na Dubině přivítají Chodov. Především nedělní zápas slibuje velkou podívanou.

Jičín se v letošním ročníku rozjížděl pomalu, znalci by řekli, že jako dieselový motor. Byť v úvodních utkáních utrpěl několik nepříjemných ztrát, například s Vinohrady, tak v posledních kolech již podává konzistentní výkony, kterými dokázal přemoci například trápící se Židenice.

Do reprízy jarního čtvrtfinále tak půjde z osmého místa se ziskem dvanácti bodů. Shodný bodový zisk mají Židenice, o bod méně má Tatran. Kromě dvou stálic – Gabriely Žůrkové a Andrey Satýnkové je dalším zajímavým jménem v kádru bývalá univerzálka Chodova Kristýna Bachmaierová.

Právě s Chodovem odehrají rytířky poslední domácí soutěžní utkání v tomto roce. Chodov je zatím v této sezoně stoprocentní co se týče výher, jediný bod ztratil s Ostravou, kterou přemohl až v prodloužení. Jak vyplývá z předchozí věty, rytířky mají Chodovu co vracet, když mu v Praze podlehly poměrem 3:7.

Utkání mezi členy elitní čtveřice jsou vždy nesmírně zajímavá, proto je třeba brát zápas s Chodovem jako takový menší vánoční dárek. Jste srdečně zváni na domácí halu SC Dubina!

KM automatik FBK Jičín – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Pátek, 18.30, Sportovní areál Jičín

1. SC TEMPISH Vítkovice – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Neděle, 16.00, SC Dubina