RYTÍŘKY JSOU PO DVOU LETECH V SUPERFINÁLE! Branka byla zavřená, obrana poctivá a útok střílel branky!

03. dubna 2016, Michal Dannhofer

V souboji dvou posledních mistrů vyzvou vítkovické rytířky chodovské lvice.

Ženy Vítkovic splnily roli favoritek a po nejkratším možném průběhu postoupily do Superfinále 2016. Bohemians porazily 4:0 na zápasy, když dnešní výhrou 6:1 udělaly poslední krok. V jednom souboji o všechno, který rozhodne o úspěchu a neúspěchu vyzve tým kapitánky Denisy Ferenčíkové aktuální mistryně z Chodova.

Vítkovice ukázaly, jak podstatný je kvalitní vstup do utkání. Na rozdíl od sobotního zápasu se s Bohemians dlouho netrápily, po deseti minutách vedly 3:0 a rázně nakročily do Superfinále.

Opět se mohly spolehnout na Visnevskou, která kapitulovala jen jednou: dobře umístěnou střelou k tyči totiž snížila jedna z nejzkušenějších hráček soupeře – Hana Poláková.

Na její branku ale bleskově zareagovala Mandátová a Vítkovice dál pohodlně držely tříbrankové vedení. Na začátku poslední části navíc přišel další světlý moment Visnevske: dlouhým výhozem našla Kieckovou, která si položila Kreisingerovou a zavěsila branku na 5:1.

Ve 47. minutě dala konečnou podobu výsledku Klára Kociánová, která využila přesnou spolupráci s Michaelou Šponiarovou. Další branka již v utkání nepadla, byť měly oba celky možnost přesilové hry.

Ohlasy po zápase

Michal Vojáček (FbŠ „pipni.cz“ Bohemians):
„Děkuji hráčkám za odmakaný zápas a celou sérii. Přestože to na vítězství nestačilo, ukázali jsme, že v týmu dřímá slušný potenciál. Věříme, že se nám na vše dobré z letošní sezóny podaří navázat v letech příštích. Gratulujeme Vítkovicím k postupu, v letošní sezóně ukázali velký progres. Přejeme hodně štěstí v Superfinále.“


Jiří Velecký (1. SC Vítkovice Oxdog):
„Dnešní zápas v podstatě rozhodl povedený úvod, a i když Bohemka chtěla, tak už jsme ji do šance na otočení zápasu nepustili. Soupeři děkujeme za náročnou sérii. A pak si určitě zaslouží poděkovat spousta lidí, kteří nás podporují, včetně skvělých fanoušků. A největší dík zaslouží holky.“

Branky a nahrávky

FbŠ "pipni.cz" Bohemians - 1. SC Vítkovice Oxdog 1:6 branky: 25. Hana Poláková - 1. Petra Mandátová, 4. Klára Kociánová, 10. Andrea Pastušková, 25. Petra Mandátová, 43. Romana Kiecková, 47. Klára Kociánová; rozhodčí: Lucie Hejnová - Jitka Romančáková; vyloučení: 1:1; využití: 0:0; diváků: 115; zásahy brankářů: Daniela Kreisingerová 22 - Lauma Visnevska 18; po třetinách: 0:3, 1:1, 0:2;

FbŠ "pipni.cz" Bohemians: Kreisingerová - Chelstowska, Hyršlová, Nguyenová, Kašparová, Slavíková, Poláková, Šmídová, Reischlová, Divišová, Benešová, Šindelářová, Ludvíková, Nová, Veselá, Jarešová, Burdová, Hnátová a Bočanová.

1. SC TEMPISH Vítkovice: Visnevska - M. Šponiarová Hložanková, Halfarová, Pantělejevová, Kiecková, Ferenčíková, Niemcová, Mandátová, Pastušková, Z. Šponiarová, Enenkelová, Kociánová, Martináková, Šupáková, Vobořilová, Paloncyová a Lankinen.