Rytířky zvládly duel s Herbadentem a vedou extraligu

30. listopadu 2016, Michal Dannhofer

Své narozeniny stylově oslavila slovenská legionářka Katarína Klapitová

Ženský tým Vítkovic je osamocen na čele extraligové tabulky po polovině základní části. Rozhodla o tom výhra 6:3 v dohrávaném televizním utkání s Herbadentem, se kterým měly rytířky po jedenácti odehraných zápasech 30 bodů. Před dnešním utkáním oba týmy jednou prohrály, a tak se jednalo o přímý souboj o první místo.

Rytířky byly aktivnější, ale v průběhu první třetiny se to ještě příliš neodrazilo na skóre utkání. Po brance Michaely Šponiarové sice vedly, ale ještě v průběhu první dvacetiminutovky o vedení zásluhou Kubišové s Machkovou přišly.

Do druhé části ale vstoupily velkým tlakem a dvěma slepenými góly obrátily misky vah na domácí stranu. Nejprve vyrovnala Katarína Klapitová, které jménem redakce ještě jednou přejeme vše nejlepší k jejím 22. narozeninám a vedení Vítkovicím zajistila Anna Niemcová.

A bylo ještě lépe, na 4:2 totiž upravila Klára Kociánová. Poté ale dostala prostor Denisa Billá a ukázala, že byť je stále častěji kritizována, tak porci florbalového umění stále v sobě má a krásnou ranou upravila na 3:4 z pohledu Herbadentu.

Dost možná klíčová pasáž celého utkání přišla hned na začátku třetí periody: Herbadent nevyužil dvě příležitosti a na 5:3 vzápětí zvýšila Paloncyová. Vítkovice poté vývoj utkání kontrovaly a zásluhou Halfarové přidaly ještě jednu branku na konečných 6:3.

Ohlasy po zápase

Jiří Velecký (1. SC TEMPISH Vítkovice):
„Dnes byl zápas z naší strany lehce na houpačce. Možná to bylo nezvyklou zimou v hale a televizními prostoji, ale ve hře se nám střídaly pasáže, ve kterých jsme soupeře výrazně přehrávali s pasážemi, kdy jsme vypadávali ze hry. Jelikož jsme nevytěžili dost gólů z těch dobrých pasáží, rozhodovalo se až v závěrečné části, kdy jsme zápas chytili do své moci.“
Karolína Šatalíková (Herbadent FK Jižní Město):
„Zápas proti momentálně nejlepšímu celku ligy dopadl podle papírových předpokladů. A my se jedeme domů vzchopit a připravit na neděli.“

Branky a nahrávky

1. SC TEMPISH Vítkovice - Herbadent FK Jižní Město 6:3
branky: 5. Michaela Šponiarová, 23. Katarína Klapitová, 24. Anna Niemcová, 27. Klára Kociánová, 42. Kamila Paloncyová, 56. Zuzana Halfarová - 13. Dominika Kubišová, 20. Eliška Machková, 37. Denisa Billá; rozhodčí: Radim Sýkora - Miroslav Tkáč; vyloučení: 1:1; využití: 0:0; diváků: 169; zásahy brankářů: Šárka Vávrová 15 - Karolína Červová 21; po třetinách: 1:2, 3:1, 2:0;

1. SC TEMPISH Vítkovice: Vávrová - M. Šponiarová, Hložanková, Halfarová, Pantělejevová, Ferenčíková, Niemcová, Klapitová, Mandátová, Z. Šponiarová, Enenkelová, Kociánová, Ratajová, Šupáková, Husková,

Herbadent FK Jižní Město: Červová - Hermannová, Bol'ová, L. Pilíková, Sádková, Procházková, Steinbachová, Billá, Skořepová, Surá, Kubišová, Košturiaková, Čapková, Bobotová, Machková, Zabavská, A. Polívková a Kleinová.