Rytířky se před play off naladily na správnou vlnu výhrou v derby

20. února 2017, Michal Dannhofer

K výsledku 9:2 přispěla čtyřmi body útočnice Michaela Šponiarová

Ostravské derby bylo a v blízké budoucnosti opět jistě bude exponovaným duelem nejvyšší ženské soutěže, tentokráte se ale odehrálo ve stínu tuhých bojů o play off, které mezi sebou svádí čtveřice Liberec, Jičín, ELITE a Židenice.

Nicméně, musíme přiznat, že se jedná o pozornost republikovou, na regionální úrovni souboj Vítkovic s FBC táhl. Jak jinak si vysvětlit návštěvu, která čítala 172 diváků přímo v hledišti Dubiny.

Ti viděli lepší začátek hostí, které ve třetí minutě poslala do vedení Kapcová. Jinak ale byly Vítkovice aktivnější, což se posléze projevilo také na skóre. Dá se také říci, že zápasu dominovaly dva individuální výkony na straně Vítkovic: Natálie Martinákové a Michaely Šponiarové. První jmenovaná v šesté minutě vyrovnala, druhá pak za tři minuty našla před prázdnou brankou Ellilä a Vítkovice vedly.

V dalším průběhu třetiny měly oba celky několik velkých příležitostí, až v samém závěru se ale ujala rána Paloncyové.

Od druhé třetiny se projevil výkonnostní rozdíl obou týmů. Vítkovice sice nejprve nevyužily dvě slepené přesilové hry při vyloučeních Kotzurové, ale v polovině zápasu se další umístěnou ranou prosadila Kiecková a za minutu zvýšila už na 5:1 dorážející Ferenčíková.

Slovenská kapitánka Vítkovic gólový účet druhé periody rovněž uzavřela, když na velkém brankovišti využila minely obrany hostí.

Ostravská Šuranyiová sice ve 42. minutě vykřesala naději na obrat, ovšem branky z holí Martinákové a Michaely Šponiarové definitivně zlomily zápas na stranu Vítkovic. Utkání se poté již poměrně v klidu dohrálo, na závěr vytáhla ještě jednu ochutnávku ze svého umění Michaela Šponiarová, když si u deváté branky počkala na pohyb brankářky Holubové a míček odražený od mantinelu po nepřesné ráně Ellilä uklidila do branky.

Vítkovice tak zvítězily 9:2 a základní část uzavřou tento týden na palubovce Panthers Praha.

Ohlasy po zápase

Tamara Hašová (1. SC TEMPISH Vítkovice):
„Směrem k play off musíme zlepšit koncentraci, agresivitu v soubojích a proměňování šancí. Jinak dobrá příprava, ačkoliv jsem osobně od soupeřek čekala více. Díky za zápas a také fanouškům.“

Jakub Robenek (FBC ČPP Bystroň Group Ostrava):
„Máme co jsme potřebovali. Na play off budeme připraveni.“

Branky a nahrávky

1. SC TEMPISH Vítkovice - FBC ČPP Bystroň Group Ostrava 9:2
branky: 6. Natálie Martináková, 9. Karin Madeleine Ellilä, 19. Kamila Paloncyová, 30. Romana Kiecková, 31. Denisa Ferenčíková, 37. Denisa Ferenčíková, 44. Natálie Martináková, 48. Michaela Šponiarová, 57. Michaela Šponiarová - 3. Nela Kapcová, 42. Zuzana Šuranyiová; rozhodčí: Martin Petřík - Tomáš Podlesný; vyloučení: 0:2; využití: 0:0; diváků: 172; zásahy brankářů: Šárka Vávrová 21 - Tereza Holubová 33; po třetinách: 3:1, 3:0, 3:1;

1. SC TEMPISH Vítkovice: Vávrová - M. Šponiarová, Hložanková, Halfarová, Pantělejevová, Kiecková, Ferenčíková, Mandátová, Housková, Z. Šponiarová, Kociánová, Šupáková, Paloncyová, Ellilä, Theimerová, Martináková a Hanzlíková.

FBC ČPP Ostrava: Holubová - Kahánková, Vrlíková, Vavrečková, Macková, Šuranyiová, Kotzurová, Šablaturová, Šrotová, Skácelová, Pastušková, Lichnová, Jurečková, Zuzaníková, Káčová, Režnarová, Kapcová a Kajfoszová.