Ženské týmy čeká předsezónní turnaj

04. září 2009, Oliv

Vítkovické ženské týmy, jak extraligový A-tým, tak prvoligový nováček B-tým, čeká o víkendu 5. a 6.9. závěrečný předsezónní turnaj hraný v Ostravě, na hale Sareza. O plánech pro turnaj a krátké zhodnocení letního přípravného období před ligou jsme požádali jednoho z trenérů vítkovických žen Tomáše Martiníka.


Letní příprava pomalu finišuje, jak jste s ní spokojení a je ještě třeba na něčem zapracovat?
Tak s letní přípravou jsou v amatérských podmínkách vždycky trošku problémy, tím víc, když léto = prázdniny. Uskutečnili jsme dvě týdenní soustředění, účast byla téměř stoprocentní, něco se naběhalo, takže základ je a jinak jsme se zaměřili o něco více na věci, které nebyly dostatečně kvalitní v sezónně loňské. No a teď do začátku extraligy je třeba vše vyladit. A že je na čem pracovat, tak to si pište!

Během léta proběhlo několik turnajů s účastí Vítkovic, jaké by bylo jejich hodnocení?
Zatím jsme se zúčastnili tří letních turnajů a na všech jsme byli vidět. Na Jadberg cupu v Brně jsme byli silně nekompletní a proto postup do semifinále byl docela úspěchem. Zkoušeli jsme tam nové hráčky, přesto byla naše hra uspokojivá! Velmi a to nejen výsledkově ( vítězstvím ), ale i herně se nám povedl Fat-pipe v Ostravě. Tam jsme se prezentovali nátlakovou ofenzívní hrou, dařilo se nám i střelecky a soupeře se nám vedlo většinou jasně přehrávat. Na Czech Openu v Praze jsme se utkali se šesti velmi silnými soupeři a dokázali jsme si, že jsme schopni s nimi při stoprocentním přístupu držet krok a v některých pasážích mít i navrch. Nebyly to z naší strany žádné ofenzívní manévry, ale obranná činnost fungovala. Největším plusem se však ukázalo nasazení a zápal v jednotlivých zápasech. Postup do čtvrtfinále a druhé nejlepší umístění z českých týmů bylo moc potěšující!

V týmu se objevuje několik nových, či staronových tváří, jaká s nimi panuje prozatím spokojenost?
Co se týče nových tváří, tak velmi slibně se ukazují dvojčata Eva a Hanka Sládečkovy, které k nám přišly z Opavy. Herně zapadly velmi dobře, i když zrovna Czech Open byl pro ně ne vysokou školou, ale přímo univerzitním studiem se vším všudy! Nutno ovšem říct, že postupně se přizpůsobily a ke konci už se ta jejich mladická drzost a elán ukázala v plné síle. Staronová tvář Míši Kuzmíkové se zatím rozjíždí pomaleji, zatím je ten roční výpadek znát, ale až se jí podaří se s ostatníma holkama pořádně sehrát, věřím , že se stane oporou!
Verča Vobořilová je důrazná a poctivá hráčka, zatím se stále přizpůsobuje poněkud odlišnějšímu stylu hry, ale věříme, že si své místo a platnost v týmu také najde. Navíc se na Czech Openu představila jedna z dorostenek Jana Zamastilová a rozhodně nezklamala, nyní si na turnaji odbude premiéru mezi dospělými další mladá naděje Klára Kociánová. Poslední novickou je brankářka Lucka Šrámková, která se také vrací po herní pauze a popere se o místo v brankovišti.

O víkendu se představí na turnaji v Ostravě oba ženské týmy, tedy jak extraligový A-tým, tak prvoligový B-tým, jaké jsou jejich cíle na turnaji? (Ve skupinových utkáních se v sobotu utká tým Vítkovických extraligistek s týmy FBC Pepino Ostrava, FBS Olomouc, ŠK 98 Pruské a SK Snipers Slavičín. Tým prvoligistek pak čekají Elite Praha, KS Gorce Nowy Targ, TJ Sokol Brno Židenice a De-Wils.)
"Áčko" jde do turnaje s cílem se pořádně sehrát, stabilizovat sestavu, vyzkoušet si různé herní záležitosti a až v "první řadě" turnaj vyhrát. Budou nám sice chybět 3 reprezentantky (Lenka Kubíčková, Zuzka Macurová a Tereza Urbánková), ale právě i to je motivací, zkusit si, že jsme silní i bez nich!
Pro "béčko" je turnaj příležitostí se připravit na svou soutěž (1.liga), potrápit favority a změřit síly s extraligovou a zahraniční konkurencí, zahrát si florbálek, no a "placka" by byla taková ta pověstná třešniška!