Na úvod sezóny juniorky s jednou výhrou .

23. září 2009, Steve

O víkendu 19.9. se odehrálo ve Slavičíně první kolo ligy juniorek. Zcela nově postavený a především omlazený juniorský tým Vítkovic přijel ukázat, že se rozhodně nechce smířit s pozicí, která v letošním ročníku nepředpovídá tak úspěšné bodové žně jako v sezoně předcházející. Los určil jako první soupeře dívky z Olomouce a Šumperku.

1.SC WOOW Vítkovice - FBS Olomouc 2:3
První zápas s FBS Olomouc negativně ovlivnilo vyloučení vítkovické hráčky na pět minut za nedovolené vrážení, takže se úvodní vedení, díky branky Kláry Kociánové, během prvních vteřin vyloučení smazalo. Během trestu se ovšem z vítkovické strany jenom nebránilo, samostatný průnik přes celé hřiště předvedla Dominika Koštělová, ale tváří v tvář golmance branku vstřelit nedokázala. V závěru odpykávaného trestu se ovšem síly na chvíli vyrovnaly, protože došlo k vyloučení hráčky Olomouce za hru vysokou hokejkou. Po uplynutí všech trestů vstřelila Olomouc svou druhou branku, na kterou ovšem Vítkovice ihned odpověděly vůbec prvním gólem z hokejky Marie Holušové po přihrávce Jany Zamastilové. V druhé třetině i přes množství šancí z obou stran se Olomouci podařilo v poslední minutě vstřelit třetí a bohužel vítězný gól. Třetí třetina byla v duchu velkého tlaku z naší strany, ale tížený efekt to ovšem nepřineslo, takže po ohlášení konce zápasu na světelné tabuli svítil výsledek 2:3.
 
1.SC WOOW Vítkovice - FBC Asper Šumperk 3:1
Druhý zápas s týmem FBC ASPER Šumperk byl vyhecovaný od úvodní chvíle, což bylo dáno i tím, že se v dresu Šumperku představila bývalá hráčka Vítkovic Soňa Nárožná. Chuť po vítězství byla znát na obou stranách. Během první třetiny se hra přelévala z jedné strany na druhou a o šance rozhodně nebyla nouze. Velká šance se naskytla v podobě vyloučení hračky z Asperu za špatné střídání, tuto výhodu se nám nepodařilo využít. Štěstí nám nepřálo ani poté, co se po tečované střele z dálky v závěru třetiny radoval z vedení Šumperk. Druhá třetina se ovšem vezla na modré (nově bíločerné) vlně. Hned v první minutě vstřelila branku Tereza Voláková po spolupráci s Janou Zamastilovou.Minutu na to se mohly Vítkovice opět radovat po krásné brance z křídla od Lucie Šrotové a po úspěšné nahrávce opět z hokejky Jany Zamastilové. Pro potvrzení obratu se k závěru třetiny znovu prosadila mladá naděje Klára Kociánová po naťuknutí s Terezou Slowikovou. V poslední třetině se dal očekávat velký tlak ze strany Šumperku, ale opak se stal pravdou, zápas se hrál stále ve vysokém tempu, jako by stav byl pořád 0:0. A takto skončil stav i poslední třetiny a proto se po skončení zápasu radovaly z vítězství hráčky z Vítkovic.

Sestava Vítkovic: Meischnerová – Haunerová, Koštělová, Malinová, Voláková – Zamastilová J., Holušová, Šrotová – Gazurová, Slowiková, Kociánová – Miksová, Gojová