ŽENY „B“ ZE ŠUMPERKU BEZ ZTRÁTY KYTIČKY

24. září 2009, Tom

O víkendu 19. a 20.9. se v Šumperku uskutečnil první turnaj 1.ligy žen. Vítkovické ženské béčko ( neoficiálně přezdívané „hysterky“ ) se na něj vydalo s cílem do ligy dobře vykročit a to se povedlo na výbornou!

Ačkoliv se tým přes léto doplnil a posílil, do Šumperku odjelo víceméně jen to zdravé jádro z minulé sezóny, posílené o Terku Slowikovou a úspěšně navázalo na loňské výsledky!

1.SC WOOW VÍTKOVICE – PSYCHO BRNO  4:3
První zápas však začal jako ze zlého snu, už ve 2.min. odskočil na brankovišti míček na  nějakém domnělém smítku a Lucka Kluzová ho pouze lovila ze své sítě. Nutno říct, že takový gól by byl ozdobou každého silvestrovského vydání Branek-bodů-vteřin. A aby bylo ještě hůř, tak v minutě desáté se situace s „neposedným míčkem“ víceméně zopakovala a bylo 0:2!
Po přestávce ale vletěl na palubovku úplně jiný tým a už po 18s. Iva Martiníková po nahrávce Monči Léblové snížila na 1:2. Ve druhé třetině vítkovické holky nepustily soupeřky ze své poloviny a nakonec se jim povedlo zaslouženě vyrovnat, když si Iva Martiníková a Monča Léblová role střelkyně a nahrávačky vyměnily.
I třetí třetinu začaly „hysterky“ v laufu a nabídnutou přesilovku využila znovu Iva Martiníková, když šťastně zužitkovala nahrávku Luisy Elblové.  Soupeřky pak začaly více kousat, ale Lucka Kluzová v bráně se otřepala z nešťastného začátku a držela naděje. Zápas pak rozhodla trošku diskutabilní branka Luisy Elblové, když dopravila míček za čáru po nahrávce Lucy Valachovičové nohou, ale rozhodčí usoudil, že neúmyslně a bylo to 4:2! Soupeřkám se v zápětí sice podařilo snížit, ale to bylo z jejich strany vše, takže radost byla bílo-modrá!!!

1. SC WOOW VÍTKOVICE „B“  -  SOKOL ŽIDENICE  „B“   6:1
Do druhého zápasu nastoupily vítkovické hráčky pouze po 35 minutách odpočinku, ale únava byla znát spíše na soupeřkách, které byly po celý zápas tak nějak bez šťávy.
První polovinu zápasu si pro sebe rezervovala hlavně vítkovická druhá pětka, především  Silva Labská, která už ve 3 min. využila nahrávku Lucy Valachovičové, potom těsně před přestávkou z úderu „nezištně nabila“ Blance Minarčíkové, která svoji klasickou švihovkou rozvlnila židenickou síťku. No a ve 2.třetině si po nahrávce Blanky Minarčíkové vyjela oblouček, natáhla a bylo 3:0! Soupeřkám se následně z ojedinělého útoku podařilo snížit, ale na začátku 3.třetiny zápas definitivně rozhodla, která jiná než Silva Labská, tentokrát po přihře Luisy Elblové a hattrick byl na světě!
Ke konci zápasu se ještě 2 krát připomněla Monča Léblová, která zužitkovala nahrávky svých spoluhráček v útoku, nejdříve zakončila pas Terezy Slowikové a následně dorazila střelu Ivy Martinkové na konečných 6:1!
Po zápase tak opět zazněl vítězný vítkovický „hysterický“ pokřik!

Sestava:
Lucka Kluzová
Zuzana Garčárová - Kača Musilová – Iva Martiníková – Tereza Slowiková – Monika Léblová
Blanka Minarčíková – Kristina Guziorová – Eva Ochonská – Luca Valachovičová –
Luisa Elblová – Silva Labská a trenér Tomáš Martiník