Vítkovice vydřely výhru nad Chodovem 6:4

28. září 2009, CD

Vlažný zápas rozhodl vstup do třetí třetiny, kdy Vítkovice dvěma slepenými góly otočily skóre ve svůj prospěch a utkání dovedla až do vítězného konce.

 

      Začátek utkání se povedl nejvíce Milanu Tomašíkovi, který překvapil prudkou bekhendovou střelou všechny v hale včetně brankáře Baráka. Pak se dlouho nic nedělo, Vítkovice měly sice herní převahu, brankář Ciompa nemusel téměř zasahovat, ale brankové příležitosti se rodily těžko. Ve 12.minutě trefil tahem tyč opět Tomašík. Ke sklonku třetiny kombinoval opět první útok, míček se po ose Tomašík-Juhaňák dostal až k Tokošovi, ale ten odkrytou branku v těžké pozcici minul.

      Do druhé části nastoupili hosté z Chodova daleko odvážněji. Nejdříve střílel nepřesně Schwan, poté už ale Šochman trestal zaváhání Patrika Suchánka a doklepl neposedný míček do branky. Pak si hosté zahráli přesilovku, ale tu nezužitkovali. A tak šly do vedení opět Vítkovice, ve 34.minutě se pěkně kolem mantinelu protáhl Tuomas Mustakallio a rychlou kličkou do forhendu překonal i brankáře hostí. Ihned na to mohly Vítkovice náskok zvýšit ve hře v početní výhodě při vyloučení Schuberta, ale přesilovka se jim nepovedla. Chodovu se vydařil závěr druhé třetiny. Po nájezdu na Ciompovu branku byl v brankovišti jeden z hostujících útočníků sražen Janečkou a rozhodčí neváhali nařídit trestné střílení. To proměnil rychlou střelou Vaňáč. A za necelou minutu tentýž hráč připravil palebnou pozici pro ex-střešovického Jendrišáka a ten se nemýlil. Chodov vedl po dvou třetinách 3:2.

      Do začátku třetí části nasadil trenér Mrázek čerstvé duo Mojžíšek-Vít Hrubý a to druhý útok oživilo. Nejdříve vyrovnal Patrik Suchánek a po té se prosadil po bratrské spolupráci s Lukášem nově příchozí Vít Hrubý. Během necelých dvou minut otočily Vítkovice skóre zápasu. Zvýšit pak mohl výborně forčekující Vladař, který obral o míček Majera, ale Baráka nepřekonal. Vyrovnat mohl na druhé straně Šochman, ale jeho individuální akci vystavil stopku Ciompa. Pak se vítkovický brankář zaskvěl i proti akci nejlepšího hráče Chodova Jendrišáka. V 52.minutě byl vyloučen Pražák a v přesilovce Vítkovice svůj náskok pojistily. Jelínek našel skvěle Patrika Suchánka a ten svým druhým gólem v utkání zvýšil na 5:3. Na to hosté ještě dokázali reagovat a po signálu z úderu na velkém brankovišti z otočky snížil Jendrišák. Poslední slovo mělo ale finský punc. Po spolupráci s Lehtinenem míček do branky dorazil vytáhlý snajpr Tuomas Mustakallio.
      Vítkovice vydřely v repríze loňského čtvrtfinále výhru nad Chodovem 6:4.

Foto: J.Zerzoň