Milan Tomašík: “Jednou dám góly já, podruhé někdo jiný”

05. října 2009, CD

Vítkovický snajpr Milan Tomašík se blýskl v posledním extraligovém kole pěti góly do sítě Znojma. A ještě jednu trefu připravil. Sám ale tvrdí, že nebyl stoprocentní. Před odjezdem do Dánska zůstává nohama na zemi.

Ahoj Milane, první útočné formaci Vítkovic se daří, teď jste měli prsty v desíti brankách do sítě Znojma. Čím to?
   "Všichni tři jsme docela dobří v útočné fázi, ale zatím to není stoprocentně to, co umíme předvést. V obrané fázi to není už zdaleka to na co jsme zvyklí, je začátek sezony a musíme pracovat na všem. Ve Znojmu jsme využili šance, které jsme dostali, dobrá produktivita, i štěstí v zakončení."

Ty sám jsi prostřelil brankáře Znojma Zerbsta hned pětkrát. To je před Pohárem mistrů slibná střelecká forma. Nechal sis také něco do Dánska?
   "Pět branek je poměrně dost, ale sám vím, že jsem mohl a hlavně měl skórovat ještě vícekrát. Musíme se soustředit na zakončení do posledního okamžiku a za žádnou cenu nesmíme nic podcenit. Co se týče Dánska, doufám, že jsem si pár kousků nechal na tyto pro nás důležitější zápasy. Ještě je formu třeba zopakovat proti Bix Ostrava a Pardubicím, ale jak říkám, jednou dám goly já a podruhé někdo jiný."

Cítíš nervozitu před odjezdem na Pohár mistrů?
   "Před odjezdem žádnou nervozitu necítím a myslím, že z našeho týmu nikdo. Možná ji pocítíme až přímo na hřišti. Naopak jsme nadšeni a těšíme se. Jedeme si to do Dánska užít."

Loni jste změřili síly s Tapanillanem Erä na kvalifikačním turnaji pro Pohár mistrů. Tehdy jste podlehli 1:5. Vzpomínáš si ještě na tento zápas?
   "Jistě že si na zápas vzpomínám, byl to zápas se vším všudy. Finové hráli výborně na míčku, předváděli rychlou a hlavně hodně technickou hru, úplně jinou než tu, na kterou jsme zvyklí v lize. Ze začátku nás tímto přehrávali, ale postupem času jsme se na jejich styl poměrně dobře přispůsobili a hráli skoro vyrovnanou partii."

Cesta vede přes Erä nebo přes švýcarského mistra Wiler-Ersigen. Nepočítáme-li estonského outsidera skupiny. Povede cesta spíše přes Wiler nebo přes Erä?
   "Uvidíme jak nám sedne osobní obrana Wileru, pokud se s ní dobře vypořádáme a budeme na ni stoprocentně připraveni, mohli bychom uspět. Ale bude to opravdu těžké, nedokážu odhadnout, jak může zápas skončit. Co se týče zápasu s Finy, bude to podle mě nahoru dolů a o tom, kdo bude úspěšnějí v koncovce, o koncentraci a připravenosti na zápas."

 

Rozhovor s Milanem Tomašíkem vytvořil Roman Sladký
Foto: Roša