Ostravské derby pro Vítkovice!

07. října 2009, CD

Ve středu v podvečer se v Ostravě hrál svižný, technický a líbivý florbal s množstvím šancí a skvělých zákroků brankářů. Další bitva o Ostravu. Vítkovice svůj dvoubrankový náskok z první třetiny udržely až do konce zápasu a vyhrály zaslouženě 5:3.

 

Jako vždy vyhecované derby FBC Ostrava-Vítkovice bylo tahákem pro diváky. Nabitá hala se bavila od začátku zápasu až do závěrečného hvizdu. Jak souboj na hřišti, tak i v hledišti nakonec vyzněl pro Vítkovice.

      Už úvod utkání byl velice svižný, šance střídala šanci, ale brankáři své svatyně hájili úspěšně. V 7.minutě byla ale domácí obrana krátká na precizní trestný úder Vítkovic a Vít Hrubý načal gólový účet utkání. Za minutu si na něj čárku připsal tvrdou ranou Karel Ťopek. Domácí odpověděli tyčkou svého playmakera Skácela, poté dostali možnost snížit v přesilové hře, ale tou pohrdli.

      Vítkovice dobře blokovaly po celý zápas střely domácích hráčů. A co nezblokovaly vyrazil skvělý Marcel Suchánek. Velmi aktivní Martin Tokoš nejdřív v kombinaci nabil slepými Juhaňákovi, poté už ale sám skóroval. Míček pro něj vybojoval Patrik Suchánek a Tokoš po několika driblingových tempech s míčkem střelou k protější tyči zvýšil již na 3:0 pro Vítkovice. Krátce po přehoupnutí utkání do druhé půlky FBC snížilo. Nahození Skácela promáchl Lehtinen a pohotový Curney míček ze vzduchu usměrnil pod víko vítkovické branky. Hned na to si domácí hráči atakovali brankáře Vítkovic Marcela Suchánka, kterého se sice zastal jeho mladší bratr Patrik, ale za oplácení byl vyloučen na 2 minuty. Přesilovku ale domácí nezahráli dobře, vítkovická čtveřice pracovala bezchybně. Přesto se FBC zanedlouho dostalo na dostřel, když odpal Patrika Suchánka trefil forčekujícího Vojtíška tak, že míček se zastavil až ve vítkovické svatyni. Ještě do konce druhé třetiny ale Vítkovice opět uklinil Martin Vladař, který se nejlépe zorientoval ve skrumáži před brankářem Hudcem a poslal svůj tým opět do dvoubrankového vedení.

      Bývalé Pepino vsadilo na začátku posledního dějství na ofenzivu a Vítkovice odolávaly tlaku, vynikající výkon opět předváděl brankář Marcel Suchánek. Z tlaku se Vítkovice vymanily díky dvěma přesilovkám, ovšem branku z nich nevytěžily. V 55.minutě musel vítkovický brankář ale hřiště opustit. Po jednom ze střetů ve velkém brankovišti začal divoce gestikulovat směrem k rozhodčím držíce se za nohu. Křeče v noze byly natolik silné, že musel být dokonce z palubovky spoluhráči odnesen. Do branky se tak musel postavit nerozchytaný Roman Ciompa. Vítkovice se ale s touto komlikací vyrovnali dobře. Nejlépe asi Jiří Mojžíšek, který ještě v probíhající 55.minutě po krátkém výjezdu zpoza branky švihem přidal pátou branku Vítkovic. Dvě minuty před koncem se, ač několikát seknut, prodral k poslednímu gólu utkání domácí Žydel. Závěrečnou power-play FBC ale Vítkovice bez problémů ustály a vezou si tak z půdy soupeře cenné tři body.

      Vítkovickým fanouškům pořádně zatrnulo při pohledu na zraněného Marcela Suchánka, který se v posledních zápasech rozchytal ke skvělým výkonům. Dle jeho slov ale zranění není vážné, jednalo se pouze o silnější křeč, která byla ještě umocněna brankářskými chrániči. Na otázku, zda-li byl ohrožen i například jeho start na Poháru mistrů v Dánsku odpověděl bezprostředně: "Do Dánska bych jel i bez nohy!"

      Detail utkání: http://sskvitkovice.cz/zapasy.php?idz=2389&tym=1

      Poslední zápas před odjezdem na European Cup sehrají Vítkovice v sobotu 10.10.2009 od 17h doma proti Pardubicím. Přijďte se podívat, jak má český mistr vyladěnou formu !!!