ON-LINE 1. SC WOOW Vítkovice - SV Wiler Ersigen 0:4

16. října 2009, CD

Utkání začíná v pátek 16.října 2009 17:00 v Nord Aréně, Frederikshavenu. aktualizováno

 

 

1. SC WOOW Vítkovice - SV Wiler-Ersigen   0:4 (0:1, 0:2, 0:1)

SESTAVA VÍTKOVIC: Suchánek M.- Brus, Kološ, Jelínek, Suchánek P.- Tomašík, Tokoš, Juhaňák- Jankulár P., Ťopek, Hrubý L. (33.Mojžíšek)- Lehtinen, Vladař (55.Hrubý L.), Mustakallio.

BRANKY A NAHRÁVKY: 13.Wallgren (Hofbauer Ch.)- 0:1, 26.Hofabuer M. (Mutti)- 0:2, 29.Hofbauer M. (Wallgren)-0:3, 45.Mendelin (Krähenbühl)-0:4

KOMENTÁŘ:

Všichni hráči se rozcvičují. Bitva o semifinále začne v 17h.

Od prvních minut se hraje vyrovnaný zápas. Zápas má skvělou atmosférů zásluhou obou táborů fanoušků. V prvních šancích se ocitl Wiler, ale vše zastavil skvělý Marcel Suchánek. V 10.minutě hrály Vítkovice přesilovku, ale nesehrály ji příliš dobře. Naopak několikrát zahrozil Wiler. Po jejím skončení ale už zahřmělo. Podél mantinelu potáhl míček Wallgren a střelou švihem do šibenice poslal Wiler do vedení. Navíc v 16.minutě byl přísně vyloučen Lukáš Hrubý, nicméně ani Wiler početní výhodu nezužitkoval. Vyrovnat mohl Lehtinen po Vladařově přiťuknutí, ale jeho střelu Streit vyrazil nohou. Minutu a sekundu před první sirénou byl vyloučen Mäkipää, který hasil brejk Tomašík - Tokoš faulem na prvně jmenovaného. V první části půlené přesilovky Vítkovice neuspěly, dostaly se prakticky jen k jedné zblokované střele Patrika Suchánka.

Druhou třetinu začaly Vítkovice výborně. Martin Vladař poslal přihrávku před prázdnou branku Milanu Tomašíkovi, ale ten v 1000% šanci selhal. A přišel trest. Míček se houštinou těl po yblokované Muttiho střele dostal záhadně až k osamocenému Mattiasi Hofbauerovi a ten jej jen sklepl za Suchánka. Navíc ve 29.minutě přiťukl Wallgren M.Hofbauerovi a ten odkrzytou branku trefil. Vítkovice si ve druhé třetině zahrály i další dvě přesilovky, ale byly neúspěšné. Posledním vyloučeným je zatím švýcarský brankář Streit, který ve svém velkém brankovišti surově loktem knock-outoval Tomašíka. Vítkovice zřejmě definitivně přišly o Lukáše Hrubého, který byl tvrdě sražen na půlicí čáře. Místo něj nastoupil Mojžíšek.

Velkou ránu dostaly vítkovické naděje v 45.minutě, kdy za Suchánkem skončila střela Mendelina. Vítkovické útoky se pak tříštily o vysoké obránce Wileru. Blízko gólu byl několikrát velmi aktivní Tomašík, ale ani štěstí dnes nebylo k Vítkovicím přivráceno svou vlídnější tváří. V 53.minutě dostaly Vítkovice poslední šanci při vyloučení Wittvera, ale Streit svoji branku uchránil. Potěšující zprávou tak zůstává snad jen to, že na posledních 5 minut se vrátil na hřiště Lukáš Hrubý. Ani on prokletí Streitovy brány nezlomil. Po jeho střele a Streitově dobrém zákroku ještě dorážel Mustakallio, mimo.

Vítkovice si zahrají o páté místo v sobotu od 19hodin s největší pravděpodobností proti domácímu Rødovre.

Foto: Roša