ON-LINE 1.SC WOOW Vítkovice - Rødovre FC 5:0

17. října 2009, CD

V utkání o páté místo vyzvou v sobotu 17.října v 19 hodin Vítkovice dánského mistra Rødovre FC.

 

1. SC WOOW Vítkovice - Rødovre FC  5:0 (2:0, 3:0, 0:0)

SESTAVA VÍTKOVIC: Suchánek M.- Brus, Jelínek, Suchánek P., Kološ- Tokoš, Tomašík, Juhaňák- Hrubý L. (44.Mojžíšek), Ťopek (44.-55.Žák), Janečka (44.Vladař)- Mustakallio, Lehtinen, Jankulár.

KOMENTÁŘ:

Vítkovice se do semifinále neprobojovaly, aby dosáhly alespoň na páté místo, musí porazit dánského mistra. V brance nastoupí Marcel Suchánek.

Rødovre FC hraje od začátku velmi velmi pasivně, nastěhováni hluboko pod středovou čarou čelí dlouhému obléhání Vítkovic. V 5.minutě byl za hrubost vyloučen domácí Nissen a Vítkovice v přesilovce otevřely skóre. Byl to konkrétně Milan Tomašík po spolupráci s Patrikem Suchánkem. Pro Suchánka to byla již osmá asistence na turnaji! Druhou branku přidaly Vítkovice ve vlastním oslabení. Brus přistrčil Turkkovi Lehtinenovi, ten naznačil střelu, s míčkem na holi bleskově obkroužil branku a zasunul míček do branky.

Obraz hry se nezměnil ani po přestávce. Vítkovice bušily do "prešovského betonu" a Dánové míčky vyhazovali, sporadicky ohrozili branku M.Suchánka. Ve 27.minutě využil další přesilovku střelou z křídla Petr Kološ. Další dvě branky padly v rozmezí minuty. Nejprve využil Martin Tokoš nepozornosti a chyby dánské obrany a chytře zasunul míček za překvapeného brankáře Trolleho a po něm se nechytatelně tahem trefil kapitán Pavel Brus. Pak byl sice vyloučen Tomašík, ale šance počítaly opět Vítkovice. Lukáš Hrubý ani Patrik Suchánek ale další branku zatím nepřidali.

Poslední třetina se proměnila v čekání na konec. Vítkovice přestaly forčekovat a Dánové se dopředu už vůbec nehnali. I když si Vítkovice vypracovaly několik gólových šancí, skóre se již nezměnilo.

Zhodnocení zápasu slovy trenéra Mrázka: "Před zápasem jsme si stanovili taktiku dostat soupeře aktivním presingem co nejvíce pod tlak. To se povedlo. Získávávali jsme rychle míče, tím pádem jsme mohli 95% svých střídání hrát s míčkem a tvořit. Ve 3.třetině jsme obranu stáhli na 60% z důvodu šetření sil i možného zranění, což se taky osvědčilo. Soupeř proti nám neměl šanci ani v jedné činnosti. Celý zápas jsme měli 100% ve svých rukou, pod kontrolou a soustředěným výkonem jsme bez problémů vyhráli. Při dvou třech ojedinělých šancích soupeře nás perfektně opět podržel brankář Marcel Suchánek."

Vítkovice bez větší námahy zdolaly dánského mistra a na letošním Poháru mistrů končí na 5.místě. Zatímco v posledním zápase proti Wileru Ersigen nevstřelily branku, teď si čisté konto připsal vítkovický brankář Marcel Suchánek. Jeho bratr Patrik na turnaji zaznamenal ve čtyřech zápasech 8 asistencí a stal se nejproduktivnějším hráčem Vítkovic.

Foto: Roša