Unavené Vítkovice porazily Liberec

29. října 2009, CD

Reprezentační pauza přijde českému mistru opravdu vhod. Tedy až na reprezentanty Bruse, Jelínka a Tomašíka a Víta Hrubého s Juhaňákem, kteří budou reprezentovat českou juniorku. Nabitá termínovka tentokrát do Ostravy zavála Liberec i s kamerami České televize.

Ještě než začal vlastní zápas, diváci, hráči a všichni v hale tleskali Danielu Foltovi. Vítkovická legenda se rozloučila s domácím publikem a z rukou člena správní rady Vítkovic Jiřího Veleckého obdržel Bazil mistrovský dres z loňské sezony a dárkový koš, na který si ihned dělal zálusk spolukomentátor TV přenosu, rybář a kamarád Daniela Folty v jedné osobě Michal Rohel.
      Po ovacích pak začal zápas a začal nečekaně. Ihned v první minutě zužitkoval rychlý výpad Liberce střelou po zemi Lisa. Vítkovice se pak dlouho nemohly dostat do hry, tempo zápasu bylo značně ospalé. Defenzivní taktika Liberce v kombinaci s velmi důraznou hrou nepovolovala Ostravanům zužitkovat obléhací manévry. Až v 16.minutě se kličkou prodral na střed Milan Tomašík a bekhendem překonal hostujícího brankáře Vaníčka. Na sklonku třetiny byl vyloučen Juhaňák. Ve vlastním oslabení utekl Vít Hrubý, ale tváří v tvář liberckému brankáři neuspěl. O chvíli později se v téže početní nevýhodě prokličkoval celým hřištěm nádherně Kološ, ale také nedal. Liberec se ubránil.

      Druhou třetinu zahájil prudkou střelou do břevna Lukáš Hrubý, Vítkovice byly aktivnější. Jejich tlak ve 31.minutě využil střelou tahem ze středu opět Milan Tomašík. Za pouhých devět vteřin vymetl horní růžek Vít Hrubý a Vítkovice šly do dvoubrankového trháku. Ve 37.minutě mohl snížit po individuální akci Křenek, ale do prázdné Suchánkovy branky se mu míček zasunout nakonec nepodařilo.

      Na začátku poslední části zafungovala spolupráce bratří Hrubých. Lukáš zatáhl míček na střed, kde jeho práci dokončil střelou tahem do protipohybu Váníčka svou druhou brankou v zápase Vít. Ve 49.minutě kombinovala dobře třetí pětka Vítkovic, ale Mustakallio po dobré Vladařově práci zblízka minul. I Marcel Suchánek pak mohl pohladit horní tyč své branky. Po střele břevna mu prokázalo dobrou službu. V 54.minutě hrály Vítkovice přesilovku, ale sehrály ji hůře než své oslabení. Do pořádné šance se ani nedostaly. V 58.minutě útočil na hattrick Tomašík. V jasné gólové šanci byl faulován, píšťalka rozhodčích však zůstala němá. A tak poslední branku zápasu si připsala  opět čerstvá liberecká posila Lisa. Vítkovice-Liberec 4:2.



video ze zápasu:
http://liga.tvcom.cz/video/2868-1-sc-woow-vitkovice-ge-tra-floorball-club-liberec-fortuna-extraliga.htm

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/409232400031007-florbal/ 

Foto: Roša