První turnaj dorostenek

30. října 2009, Redakce

V sobotu 10.10 se do Olomouce sjely 4 týmy na první turnaj dorostenek. Vítkovický tým je oproti loňskému ročníku omlazený a doplněný ročníky 94 a mladší. Na hřišti si odbyly svou premiéru 2 nové hráčky a na trenérské lavičce to byla Klára Fialová.

Vítkovice-Bix Ostrava 1:4
Premiéra pro nové hráčky se příliš nevydařila. Ze strany Vítkovic to byl celkem podceněný zápas, což se projevilo jak na hře, tak i ve výsledku. Chyběl pohyb, důraz před oběma brankami  a chuť dát gól. Šance byly na obou stranách, ale Bix je proměnil. Vítkovice chtěly zápas otočit ve 3.třetině, jenže se změnil k velkému překvapení nás i Bixu hrací čas, a tak po 12.minutách druhého poločasu byl zápas ukončen.Jediný gól za vítkovické barvy vstřelila Lucie Šrotová.

Vítkovice-Opava 1:1
Na Opavu se hráčky nahecovaly a rozdíl byl vidět na první pohled. Holky běhaly, zpřesnily přihrávky, více střílely a celkově hrály s větší chutí. Možností skórovat bylo mnoho, ovšem chybělo nám štěstí. Opava občas hrozila brejky, ale ty vychytala golmanka Gojová. Každý z týmů však dokázal vstřelit pouze jednu branku - za Vítkovice to byla opět Lucie Šrotová.


Vítkovice-Olomouc 5:4
Do zápasu s Olomoucí šly vítkovické mláďata s jasným cílem - vyhrát. Podařilo se. Vítkovice si  vytvořily náskok, ale postupně začaly ztrácet koncentraci a tak byl ke konci zápasu k vidění velký olomoucký tlak a snaha dát branku, Vítkovice si však vedení pohlídaly. Hattrick si v tomto zápasu připsala nejproduktivnější hráčka Lucie Šrotová, ale pochvalu si zaslouží všechny hráčky.

Celkové pořadí 1. turnaje dorostenek:
1. místo: S.K. P.E.M.A. BCC Opava
2. místo: FBC BiX Ostrava
3. místo:  1.SC WOOW Vítkovice
4. místo:  FBS Olomouc