V sobotu 5.12. startuje ve Švédském Västerås MS žen.

01. prosince 2009, Oliv

Na dlouhou cestu za vysněnými medailemi se naše ženská reprezentace vydá už ve středu večer. O něco dřív bude muset na sraz do Prahy vyrazit naše jediná vítkovická zástupkyně. Uprostřed práce, balení, vánočních nákupů a posledních tréninků nám na pár otázek odpověděla Zuzka Macurová.

Ahoj Zuzko, zítra odjíždíš na MS, jak se cítíš, v jaké formě odjíždíš?
Ahoj, no už na sobě začínám pozorovat cestovní a balící horečku:) S formou je to složité, směrem dopředu není myslím špatná. A na svou obrannou činnost jsem sama zvědavá..

V reprezentaci hraješ v obraně, jinak jsi známá spíš jako útočník, ve Vítkovicích tě trenéři letos taky v obraně zkoušeli, ale už jsi opět v útoku. Kde bys chtěla hrát ty?
V klubu je to určitě v útoku, pořád si tam více věřím. V obraně někdy zbytečně sóluju a ztrácím tak míček. V repre je to jiné, tam mi hra v obraně nevadí, líbí se mi, že můžu celou akci rozehrát, míček mám častěji na hokejce..takže v repre jsem na pozici beka spokojena.

Je to pro tebe už 3 MS, vynechala jsi jen MS v Dánsku 2007 (na vlastní žádost), v repre si tedy v podstatě nepřetržitě už 7 let. Jak se za tu dobu změnil mezinárodní florbal a naše reprezentace?
Všechno šlo hodně dopředu, rychlost hry, tvrdost, technická vyspělost. Pořád nám ale oproti Švédkám, Finkám  a Švýcarkám něco chybí..větší konkurence, více dobrých hráček a tím pádem těžších zápasů, nasazení a soustředění na trénincích..je toho dost:) My jsme ale určitě taky udělaly několik kroků vpřed, jsme zkušenější a kdy jindy postoupit do semi než teď?:)

Ve skupině máte USA, Lotyško, Švédsko a Norsko. Do semifinále postupují první dva, kde se pravděpodobně setkají s Finskem a Švýcarskem (první dva postupující z druhé skupiny). Na první pohled se zdá, že lepší rozlosování nikdy nebylo. Neklopýtnete-li ve skupině (kromě zápasu se Švédkami), tak v semifinále můžete zabojovat dokonce o finále. Vnímáte to jako tlak, že konečně můžou i ženy urvat medaile, nebo se naopak na to těšíte?
Já osobně to jako tlak nevnímám a myslím, že ani ostatní ne. Na zápasy se těším, pevně věřím v semifinále a pak se uvidí, možné je skoro všechno. Trenéři žádný cíl neřekli nahlas, ale všichni víme, že je jím semifinále.

V neděli jsi se vrátila ze závěrečného soustředění, co je v týmu nového? Poprvé jedete na MS uprostřed sezóny, v před vánočním období, je to pro vás nějaká změna?
Do týmu nám přibyla nová masérka, jinak je myslím vše při starém. Parta jsme dobrá a věříme v úspěch. Sama jsem zvědavá jak se nám bude hrát v tomto období, jsme rozehrané z ligy, ještě ne tak unavené jako když se hrávalo v květnu. Mě osobně před Vánoci většinou potká herní krize, tak doufám, že se jí letos vyhnu!

Do Švédska se podíváš poprvé, je to tvoje oblíbená země, chystáš se toho ve volném čase nějak využít? Třeba na vánoční nákupy?
Je pravda, že vánoční dárky ještě nemám, takže se po něčem určitě podívám, ale jak se znám tak zase nic nevyberu:) Ve volném čase určitě vyjdu z hotelu s foťákem v kapse a  co nejvíce si toho zdokumentuji:)

Kolik si sebou vezeš hokejek? Už máš vybranou tu pravou, nebo je prostřídáš?
Hokejky beru 3, člověk nikdy neví.. Hrát budu nejspíš s oranžovou ICS, protože mi nejvíc ladí k oranžovým botám.:)

Máš nějaký svůj osobní cíl pro MS?
Osobní cíl je zahrát si o medaili, být sama se svou hrou spokojená, dostat jako lajna co nejméně gólů a nezranit se:)

Ať se ti to splní a díky za rozhovor!
Taky díky.



                                                                        Foto: Martin Neužil, Pavel Lebeda