Tatran si za tři góly odvezl tři body

06. prosince 2009, DaMi

Druhé utkání druhé poloviny základní části bylo reprízou finále. Na Dubinu přijel Tatran Střešovice, po čtvrteční výhře nad BiX Ostrava čerstvý finalista Poháru ČFbU. Na straně druhé Vítkovice, které nastoupily po týdení tréninkové pauze a to ještě se značnou marodkou. Přesto se před plnou Dubinou odehrálo zajímavé a taktické utkání.



      Hosté začali pěkně zoostra, hned první střela na bránu skončila na břevně svatyně Marcela Suchánka. O chvíli později, v čase 1:08 už vítkovický gólman lovil míček ze síťky, když se prosadil neuhlídaný Michal Jedlička. Ve třetí minutě se v dobré pozici objevil Ťopek, netrefil ale ideálně míček. Taktická bitva nechala na další šanci čekat do deváté minuty, Richter ale pálil z otočky mimo. Na druhé straně kontroval samostatnou akcí Kološ, Juhaňák ale jeho nabídky ke skórování nevyužil. Třináctá minuta přinesla obrovskou šanci Jedličky, který ale naštěstí pro domácí v ideální pozici nezpracoval míček.  Za ani ne minutu spálil tutovku na druhé straně Lehtinen. Do konce třetiny se pokračovalo v nastoleném taktickém trendu hry a poprvé se tak šlo do šaten za stavu 0:1.

Druhou třetinu začal samostatnou akcí Tokoš, brilantně ale zasáhl Kafka. Po dvou minutách hry málem padla nečekaná branka po nahození z půlky hřiště od Ullmanna. O čtyři minuty později vedl Tatran o dvě branky, když se Dušan Přívara otočil okolo domácí branky a našel mezeru mezi tělem Marcela Suchánka a tyčí, do které nekompromisně poslal míček. Po další minutě se prezentoval střelou od mantinelu Patrik Suchánek, Kafka kryl. Vítkovice měly v 29. minutě možnost přesilovky, vyloučen byl Podhráský, ale Tatran výbornou hrou domácí k ničemu nepustil. Šest minut před sirénou začal festival spálených tutovek. Nejprve se v obrovské šanci zjevil Vávra, Marcel Suchánek ale dokázal zasáhnout. Na druhé straně neskóroval ve vyložené šanci Tokoš a další šanci nevyužil Turkka Lehtinen. O poslední vzrušení druhé části hry se postaral Princ, když v dobré pozici promáchl a neposlal tak Tatran do tříbrankového vedení.

Ve třetí třetině již Tatran převzal otěže hry, přesto se však jako první dostaly do šance Vítkovice, ale Lukáš Hrubý mířil mimo bránu. Následně měl dvě šance Aleš Hlavička, ale neproměnil. Staré otřepané „nedáš, dostaneš“ zafungovalo ve 47. minutě, když Michal Jedlička nechytatelnou tečí určil skóre 0:3 jen chvíli poté, co ve velké šanci neskóroval na druhé straně Jelínek. Po dalších čtyřech minutách se do brejku dostali von der Pahlen a Hlavička, po nedorozumění se ale šance vytratila do ztracena. Na druhé straně se opět k příležitosti dostal aktivní Ťopek, narazil ovšem opět na Kafku. Ullmann pak měl dvakrát na hokejce čtvrtou branku, ale jak střela z rohu, tak z bezprostřední blízkosti v síťi neskončila. Vítkovice si v čase 56:39 vybraly Time Out a za 27 sekund poté se dočkaly, když se po závaru před Kafkou prosadil Jelínek. V následném vyhecovaném a hektickém závěru už gól nepadl a Tatran si tak odvezl tři body.

Foto: Dr. Martin Neužil