Ženy „bé“ znovu bodovaly a přezimují s náskokem v čele

12. prosince 2009, Redakce

Vítkovické „hysterky“ se vydaly zakončit florbalový rok 2009 do Žďáru nad Sázavou a opět se nevracely s prázdnou. Nejprve porazily Svitavy a následně zvládly i čerstvou odvetu se Šumperkem, když v divácky zajímavém utkání vybojovaly remízu. I proto po polovině sezóny Vítkovice vedou tabulku s momentálně devítibodovým náskokem.

1.SC WOOW Vítkovice  -  FBC Svitavy   3:1
Do zápasu jsme vstoupily trošku vlažněji, ale postupem času jsme získávaly převahu a ta nám vydržela po celý zápas. Ze začátku nám chybělo střelecké štěstí, které jako první protrhla v 10 minutě „sváteční“ střelkyně Lucka Křenková, když po delším obléhání branky soupeře nakonec přízemní střelou využila přistrčení Petry Žižlavské. Na začátku druhé třetiny se trefila čerstvá posila Lenka Harabaszová, jejíž střela si po jistých peripetiích přece jenom cestu do sítě našla. Soupeřky se snažily, ale do velkých šancí jsme je nepouštěly a vše ostatní nebylo pro naši brankářku problémem. Hru jsme měly pod kontrolou, ale definitivně ho  pojistila až Iva Martiníková 7 min. před koncem, když uklidila do brány střelu Petry Žižlavské, která se odrazila od tyče. Smutnou hrdinkou zápasu nakonec byla naše brankářka Lucka Kluzová, neboť o svou letošní první nulu přišla 3 sekundy před koncem!

1. SC WOOW Vítkovice   -   Asper Šumperk   4:4
Los tomu chtěl, že jsme se se Šumperkem utkaly po 14 dnech znovu a soupeř nám měl co vracet. Utkání bylo od začátku zajímavé a nutno říct, že na 1.ligu i docela pohledné. Jako první jsme se prosadily my, když dvojice Iva Martiníková – Petra Žižlavská nejprve přečíslení 2 na 1 nevyužila, ale za pár sekund si to jako přes kopírák zopakovala a tentokrát už to Petra trefila. Bohužel za minutu bylo vyrovnáno, ale co hůř, od té chvíle byl Šumperk až do konce druné třetiny lepší. Jednoduše zachytával naší nepřesnou rozehrávku a dvakrát nás za to potrestal. Naštěstí se nám ještě do konce  2.třetiny podařilo snížit zásluhou Ivy Martiníkové, která na brankovišti dorazila střelu Petry Žižlavské. Do třetí třetiny jsme přeskupily útoky a toto oživení se povedlo, začaly jsme hrát chytřeji a neslo to ovoce. Po velkém tlaku přihrála Iva Martiníková Petře Žižlavské a bylo to 3:3. Na spolupráci Petry s Ivou se ten den dalo opravdu spolehnout a to ty dvě spolu hrály poprvé v životě. Nicméně radost nám netrvala moc dlouho, neboť hned z prvního útoku soupeřky znovu vedly, to když z poza brány načapali naší obranu a brankářku v nedbalkách. Následně obě naše pětky vytvářely tlak, ale nepadalo to tam. A tak nás tentokráte zachránila power play. Rychlá rozehrávka po mantinelu, přesná přihrávka na střed od Lenky Harabaszové a né přiliš povedená, zato pohotová střela Ivy Martiníkové - 4:4. Objektivně nutno dodat, že soupeřky si vítězství asi zasloužily, ale nám se ten bod podařilo urvat zejména bojovností a vůlí!

A co na tento půlrok říkají samy „hysterky“?

Jak si ty jako kapitánka spokojená s fungováním týmu?
Iva Martiníková: Jsem na holky hrdá. To, jak zvládame zápasy a s jakou chutí je hrajeme, je pro mě úžasné uspokojení. Ráda bych s holkama hrála  tak dlouho, jak jen to půjde. Prostě paráda!

Jak ty z branky hodnotíš vaše výkony a dosavadní účinkování v 1.lize?
Lucka Kluzová: Já jsem s výkony týmu spokojená, jsem ráda, že když se mi třeba někdy nedaří, mám před sebou tým, který je schopen zápas otočit .. ani moc vlastňáků jsem letos nedostala, za co jim děkuju! Účinkování v lize je super, jsme na 1. místě tabulky ... myslím, že kdyby nám to někdo řekl před rokem, jenom těžko by jsme mu věřily .. nebo alespoň já jsem si nemyslela, že to půjde tak dobře ..

Vedete ligu s velkým náskokem, jste vy takové dobré nebo soupeřky o tolik slabší?
Hanka Zamastilová: V 1.lize jsem čekala těžší zápasy, ale ne vždy to bylo úplně jednoznačné a jednoduché. My nejsme tak dobré a soupeřky nejsou o tolik slabší. Prostě máme štěstí, daří se a já doufám, že se nám ještě dlouho dařit bude.

Co je největší slabinou vašeho týmu, na čem budete „pracovat“?
Luisa Elblová: Myslím že největší slabinou našeho týmu je momentálně ztráta motivace. Myslím si, že z toho vyplívá i ztráta koncentrace v momentech kdy se prohrává a nejsme "na koni". Každý tak trochu tuší, že letos asi nespadneme ale nemůžeme ani postoupit. Chybí nám motivační prvek. Asi se budeme muset s hlavní hysterkou a kaučem na něčem zamyslet a nějakou odměnu vymyslet. Druhou slabinou je tak trochu i samotné složení týmu. Bohužel vinou zranění, nemocí a domácích povinností nemáme ani jednu pětku kompletní a neustále zkoušíme nové a nové sestavy. Myslím, že pro někoho to není příjemné a rád by někam zapadnul a měl svoje jisté. Držte nám palce a přijďte v lednu fandit, hysterky se naposledy představí doma.

Který ze soupeřů bude pro vás největším soupeřem ve druhé polovině ligy?
Blanka Minarčíková: Podle mě Šumperk. V první řadě hrají rychlý a kombinační florbal, který se určitě líbí i divákům. A také mají mladý tým, který se netají ambicemi zahrát si příští rok extraligu.

Ptát se zrovna Tebe, jestli chcete 1.ligu vyhrát je zbytečné, ale myslíš si, že to dokážete?
Monika Léblová: My to dokážeme!!Protože máme všechny pro proč ano: bojovnost, houževnatost, vůli po vítěztví, týmové ducha, kterého by nám mohly všechny ostatní týmy i v extralize závidět. K tomu všemu máme výbornou gólmanku, která přivádí svými zákroky nejednu útočnici k šílenství..A v neposlední řadě máme Másla!!!! Pro kterého vyhráváme a bojujeme do poslední minuty.