Další tři body z venku

13. prosince 2009, CD

Vítkovice se loučí s rokem 2009 vítězně. Na horké půdě letos výborného Chodova urvaly gólem Juhaňáka dvě minuty před koncem utkání všechny body. aktualizováno.

 

      Vítkovice v posledním utkání roku 2009 zavítaly na půdu ambiciózního Chodova. V jeho dresu se od začátku sezony znovu objevuje i exvítkovický Michal Hanic. V tomto utkání se však neprosadil. Domácím chyběl reprezentační brankář Barák, Vítkovice dorazily do Prahy ještě bez zraněného playmakera Tomašíka a rovněž ještě bez Fina Mustakallia.

      V 10.minutě první třetiny byl vyloučen Majer a Vítkovice dostaly možnost hrát v početní převaze. Tato herní disciplína hráčům v modrém sice ovoce v podobě vedoucího gólu nepřinesla, ale pouhé 4 vteřiny po vypršení Majerova trestu se prosadil přesnou ranou v kapitán Pavel Brus. Ve druhé třetině jejich snahu při další přesilovce překazila tyč a navíc byl vyloučen Kološ. Ve hře 4 na 4 se prosadili domácí, konkrétně to byl Štegl, který zužitkoval pas Pražáka. Chodov měl ve druhé třetině více ze hry, tlak umocnilo i vyloučení Suchánka. Vítkovice se ale ubránily a naopak minutu před koncem druhé třetiny samy udeřil. Vít Hrubý přihrál Turkkovi Lehtinenovi a ten poslal opět Vítkovice do vedení.

      Ve 48.minutě se Chodov opět gólově na svého soupeře dotáhl, vyrovnával Řeřicha. Třetí a definitivní brejk stihly Vítkovice dvě minuty před koncem. Pavel Brus nabil křížným pasem Jiřímu Juhaňákovi a ten tvrdou ranou po zemi z pozice obránce propálil brankáře Bindera. V poslední minutě fauloval Vít Hrubý a Chodov závěrečný tlak umocnil odvolaným brankářem. Avšak několik vteřin před koncem se vytasil s parádním zákrokem Marcel Suchánek a vzal tak domácím naději na bodový zisk.
      Vítkovice si odvážejí z Prahy cenné tři body.

V tabulce před Vánoční pauzou zaostávají Vítkovice za vedoucím Tatranem o 5 bodů, se tříbodovým náskokem na třetí Mladou Boleslav. Pak je v tabulce sedmibodová díra, po níž jsou seřazeny Chodov, Brno, Bix, Sparta a Liberec. Na deváté pozici je Sparta a s další ztrátou Pardubice a Havířov. Poslední zůstává bez bodu Znojmo.

V roce 2010 přivítají Vítkovice doma právě trápící se Znojmo. Utkání se odehraje v sobotu 9.1.2010 v 17 hodin na MH Dubině. Jste srdečně zváni!

Foto: Jiří Zerzoň