Starší žáci A za tři body

13. prosince 2009, Leon

Poslední turnaj v tomto roce zavedl mužstvo starších žáků "A" , oslabený o silnou marodku hráčů základního kádru, do haly pořádajícího FBC Český Těšín.

Už jen zmínka o místu konání turnaje vzbudila v hráčích celkem negativní ohlas. Tedy u těch, kteří v hale v Těšíně už hráli.
      Gumový povrch, připomínající betonovou základovou desku, na kterou někdo nastříkal krůpěje vody a nechal ztuhnout, byl opravdu netradiční. Už při rozcvičování bylo jasné, že přihrávky po zemi a jejich zpracování bude velký problém. Také střelba bez přípravy byla problematická. Povrch však byl pro všechna družstva stejný, takže se nebylo na co vymlouvat.

      První utkání s domácím FBC Český Těšín dopadlo výsledkově relativně dobře. Výsledek 7:0  (po třetinách  2:0, 5:0 a 0:0) by mohl vzbuzovat spokojenost, ale ta nebyla na místě.
Nepřesná hra, která vycházela z nemožnosti přesně přihrát, stejně jako střelba končící vysoko nad soupeřovou brankou, by se dala omluvit. Neomluvitelné však bylo nasazení některých hráčů.

      Ve druhém utkání s MVIL Hrabová se začalo ve svižnějším tempu. Obraz hry odpovídal opět možnostem povrchu. Většina útoků na jedné i druhé straně končila nepřesností v přihrávce a zpracování, střelba se povedla oběma soupeřům jen občas. Soupeř byl běhavý a orientoval celou svou hru pouze na ojedinělé brejky. Z těch také dával branky, neboť obráncům dělal problém pokrýt soupeřovou přihrávku , která směřovala do našeho obraného pásma vzduchem. Po prohraných třetinách 1:2, 1:2 jsme do třetí třetiny nastoupili se značně pozměněnou sestavou a vůlí zápas otočit. Celou třetinu jsme útočili do zabetonované obrany. Soupeř každý míček bezprostředně po zíkání vyhazoval do našeho obraného pásma. I přes závěrečnou minutovou hru v šesti hráčích se nám však nepodařilo výsledek zvrátit a po vyhrané třetině 1:0 nakonec utkání skončilo porážkou 4:3.

      Přísnější měřítko hodnocení v obou utkáních snesou pouze David Martiník, Martin Vaňhara a posily z mladších žáků - zejména Richard Foltinek a Marcel Jakubec.