Žačky si pod stromeček nadělily dárek z nejhezčích

21. prosince 2009, FiKl

Poslední letošní turnaj žaček odehraný na domácí půdě 20. prosince 2009 přinesl žačkám první výhru.

 

Turnajovými soupeři se holkám jako obvykle staly týmy FBC BiX Ostrava, FBS Olomouc i FbC Asper Šumperk, a to přesně v tomto pořadí.

      Do prvního zápasu holky přicházely s úmyslem oslabený kádr FBC BiX Ostrava porazit. Bohužel svým pasivním přístupem ke hře podlehly rychlým útokům hostujících rivalů 0:6.
Po tomto utkání mohli diváci sledovat velký obrat ve hře 1. SC WOOW Vítkovic, které poprvé v sezóně zvítězily na úkor děvčat z Olomouce. Žačky ukázaly, že umí být jak v obraně, tak v útoku rychlým, agresivním soupeřem, který chce bojovat o další body v tabulce. Snahu celého týmu proměnila dvěma góly Kristýna Gazurová a jedním přesným zásahem Lucie Miksová. Výsledek utkání pak rozhodl o celkovém třetím místě na třetím turnajovém kole.
Do posledního zápasu holky nastoupily bez delší přestávky, přesto si však udržely rychlé, bojovné tempo z druhého zápasu.V první polovině vypadal výsledek více než nadějně, kdy holky prohrávaly pouze o jeden gól. Především díky častému přečíslení však nakonec žačky s FbC Asper Šumperk prohrály 0:6.

      Nutno podotknout, že na turnaji poprvé na několik minut nastoupila zbrusu nová gólmanka Eliška Bartusková.

      V závěru bych jménem svým i jménem Blanky Minarčíkové chtěla holkám poděkovat za probíhající sezónu, která byla pro mnohé strůjcem spousty „poprvé“. Věříme, že nabyté zkušenosti poslouží k dobru našeho týmu, které zúročíme v dalších zápasech.
      Vám ostatním - divákům, rodičům, fanouškům i jiným - přejeme pěkné, ničím nerušené prožití vánočních svátků a jen to nejlepší do nového roku 2010.

Klára Fialová
Foto: Jiří Zerzoň