Tuukka Lehtinen, další Fin ve Vítkovicích

25. prosince 2009, CD

Do Vítkovic míří další občan země tisíce jezer. Tentokrát do kategorie veteránů. Tuukka Lehtinen se už ale v Česku několikrát předvedl. Vynikající rychlonohý obránce pomůže veteránům na několika turnajích. Přinášíme rozhovor.

Ahoj Tuukka. Jak dlouho se zdržíš v České republice? Jak dlouho ve Vítkovicích?
"Ahoj Romane. Stále to záleží na hodně věcech, ale na jaře chci udělat několik menších výletů. Většinu času budu žít a pracovat ve Finsku."

Kdy přijedeš poprvé?
"První návštěva bude ve třetím týdnu v roce. Jak dlouho budu s Vítkovicemi, to ukáže čas."

Proč jsi vůbec tady? :) Jak ses tu dostal?
"Důvodů bylo několik, především ale ten, že zde žije Ture (Turkka Lehtinen, bratr, pozn. red.) s Ninou. Ale také samozřejmě florbal a Češi. Pokud počítám dobře, byl jsem zde celkem pětkrát a užil si každý okamžik."

Odkud přesně jsi? Máš rodinu? Kde budeš žít během pobytu v Ostravě? Řekni nám něco o sobě.. :)
"Posledních 15 let žiju v Oulu (severní část Finska, kde začíná sobí teritorium..) Žiju tam se svou ženou Jenni a pětiletou dcerou Oonou. Co bych ještě prozradil.. Většinu času se snažím skloubit práci, rodinu a sport :)
V Ostravě chci být s Turem, Ninou a Tumppim
(Tuomas Mustakallio), možná budeme bojovat o pohovku s Binim (pes žijící s ostravskými Finy)."

Vzpomeneš si ještě na Fat Pipe Cup 2009, kde jsi byl se svým bratrem a přátely v týmu Tomáše Sladkého International Company?
"To byl určitě jeden z nejkrásnějších turnajů, který jsem kdy hrál. Hlavně tedy semifinále s Pepinem.. to mi stále vrací úsměv na tvář. A byla to samozřejmě také možnost zahrát si s hráči na úrovni, které dá Tomáš vždycky dokupy."

Takže se těšíš na florbal v ČR? A co ve volném čase?
"Volný čas.. hmm.. mimo florbal to někdy skloubím s lyžováním, bruslením, raketlonem, cyklistikou.. a samozřejmě domácími hrami s mou dcerou. A kdybych měl více času, rád bych ještě přidal rybaření a lezení po horách :)"

Máš také ambice hrát s A-týmem Vítkovic v české nejvyšší soutěži?
"Pěkné, že se ptáš, ale asi bude lepší jen sledovat to jako divák :)"

Díky za interview a přeji příjemně strávený čas v Ostravě!
"Díky, Romane."

Foto: Roša