Ženy z Prahy se dvěma body

11. ledna 2010, redakce

Vítkovické ženy měly o víkendu na programu pražské dvojkolo. Střetly se s týmy Elite a Bohemians a přes dva zdařilé výkony nakonec přivážejí pouze dva body.

 

Elite Praha – Vítkovice 7:5 (2:1, 2:3, 3:1)

      Utkání by se dalo charakterizovat jako festival zahozených vítkovických šancí a naopak jejich účelné využívání domácími. Počet promarněných tutovek vítkovických hráček by se dal počítat skoro na dvě desítky, obdivuhodný výkon podala domácí golmanka a tyčky branek v kunratické hale zvoní možná ještě teď. Utkání začalo ve velkém tempu, šance se střídaly na obou stranách, za Vítkovice dvakrát netrefila odkrytou branku Macurová, golové pozice nevyužily Šrotová, Kuzmíková, Urbánková a Hašová trefila tyčku. Trest přišel v přesilovce domácích, kdy se bekhendem přes skrumáž těl šťastně trefila Rullová. O tom, že hra v početní převaze domácím svědčí přesvědčila o pár minut později golem Lisová, když po nenápadné střele z půlky se nejlépe zorientovala ve skrumáži na brankovišti.
      Festival zahazování šancí Vítkovic pokračoval, prosadila se až Monika Adamová, kdy míček do branky doslova dotlačila. Druhou třetinu začaly lépe Vítkovice, Urbánková chytře prostrčila na Lucii Šrotovou a ta forhendovým blafákem vstřelila svůj první extraligový gol. Poté se opět rozjel festival zahozených tutovek. Vítkovice pohrdly i početní výhodou pěti proti třem a rovněž nařízené trestné střílení Urbánková zakončila jen do tyče. Přesto se ale dokázaly do vedení Vítkovice dostat, když se na brankovišti prosadila kličkou Tereza Urbánková. Vzápětí ovšem domácí vyřešily pohledně situaci 3 na 2 a střelou do prázdné bylo srovnáno. Za dvě minuty na to pak znovu po brejku šly domácí opět do vedení. To, že se do kabin půjde za nerozhodného stavu zařídila jednak bekhendovým zakončením Michaela Kuzmíková a také další neproměněná vítkovická loženka končivší tentokrát na břevně. 
      Třetí třetina se pak stala labutí vítkovickou písní a vyvrcholením promarněných příležitostí. Obrovské šance zahazovaly jedna hráčka za druhou, střela Kuzmíkové dokonce orazítkovala obě tyčky naráz, a když už Šrotová domácí golmanku překonala, odpálila míček z brankové čáry domácí obránkyně. A trest přišel, po menší nedůslednosti v obraně se po nenápadné akci trefila střelou mezi nohy pět minut před koncem Poláková. Vítkovice vystupňovaly tlak, v obrovské šanci netrefila branku Macurová, následně přišel rychlý brejk a šťastný bekhend Rullové. Ještě jednou svitla Vítkovicím naděje, když Michaela Kuzmíková dotlačila míček do sítě a minutu před koncem to bylo o jediný gol. V power play však domácí své vítězství potvrdily a uštědřily tak Vítkovicím lekci z produktivity. Pozitivem však rozhodně byl velmi dobrý výkon vítkovických holek.


Bohemians Praha – Vítkovice 5:6 na sam. nájezdy (2:0, 2:2, 1:3)

      Vítkovice nastoupily do utkání aktivně a už ve druhé minutě šla na branku sama Macurová. Ovšem trefila jen břevno a na tým jako by tím spadla deka z předchozího smolně ztraceného zápasu. Bohemka byla po zbytek třetiny aktivnější a dokázala se prosadit i golově. Nejprve ze vzduchu sklepávala Vojnarová a poté po zaváhání obrany měla snadnou práci Jelínková. Od většího brankového přídělu pak zachránila Vítkovice po celý zápas výborně chytající Lenka Kubíčková.
      Druhá třetina začala aktivitou Vítkovic. Velkou šanci měla Hana Sládečková, ale neproměnila a opět zafungovalo pro tento víkend pořádně otřepané „nedáš dostaneš“ a za domácí se prosadila Vojáčková. Tlak domácích poté mírně opadl a Vítkovice tak mohly opět zahazovat golové příležitosti. Hana Sládečková neproměnila samostatný nájezd a střelu Kuzmíkové zázračně lapila domácí golmanka. Trest zákonitě přišel, přesilovku domácích bleskurychle využila Vojáčková. O minutu později se konečně prosadily i Vítkovice a když to nešlo kombinačně, tak se prosadila důrazem na brankovišti Tereza Urbánková. Domácí mírně znejistěly, hra se vyrovnala a profitovala z toho Andrea Pastušková, která po nenápadné akci vymetla z křídla horní roh domácí branky.
      Vítkovice se snažily nadechnout k náporu ve třetí třetině, ovšem už po dvou minutách přišel laciný gol z hole Zlámalové a tím další komplikace. I přesto se Vítkovice nevzdaly a postupně začaly dostávat Bohemku pod tlak. V jednom případě si domácí pomohly dvouminutovým faulem a přesilovku využila krátkým výjezdem od mantinelu a umístěnou střelou znovu Andrea Pastušková. Další dobývání domácí svatyně přineslo úspěch v 53.minutě, kdy Šrotová zaclonila výhled domácí golmance a střela Zuzany Macurové z dálky propadla až do sítě. O dvě minuty později měla velkou příležitost při střele ze středu Hana Sládečková, domácí golmanka však chytila. V závěrečném tlaku vybojovala Hašová standartku v blízkosti domácí branky a po time-outu na sebe vzala odpovědnost Tereza Urbánková a ranou pod víko minutu před koncem srovnala.
      Zápas šel do prodloužení v němž si oba týmy připsaly po jedné větší nevyužité šanci a rozhodnout tak musely nájezdy. Začínaly Vítkovice a jako první jela Tereza Urbánková a střelou nad rameno bylo úspěšná. Poté za domácí neuspěla v nájezdu Šimáčková, když svou fintou netrefila bránu. Druhý nájezd jela Zuzana Vašíčková a svou typickou bekhendovou kličku dokázala proměnit. Za domácí se rovněž bekhendovou kličkou prosadila Bočanová. Rozhodnout mohla Kuzmíková, střelou však bránu netrefila. Domácí Hyršlová musela dát, ovšem Kubíčková po vzoru Tomáše Kafky, předvedla krakena pod nohy a míček v kličce domácí hráčce z hokejky vypíchla. Vítkovice si tak připsaly bod navíc a aspoň částečně tak napravily bodový nezdar z předchozího dne

Foto: Roša