Žhavé derby v „mrazáku“ juniorky zvládly. Takže <i>Alea iacta est!</i>

12. ledna 2010, dona

V sobotu 9.1. odehrály také juniorky svá první utkání v roce 2010. A ta rozhodně nebyla snadná. I přes skvělé týmové výkony však získaly "jen" 3 body, přesto cenné. Porazily totiž největšího rivala a pronásledovatele v tabulce, ostravský BiX.

První utkání v roce 2010 bylo také prvním setkáním ostravských celků v této sezóně 1.ligy juniorek. Úvod zápasu sice vyšel lépe pro soupeře, s postupujícím časem ovšem otěže zápasu postupně převazaly hráčky s rytířem Vítkem na prsou. Přestože na obou stranách chyběly "ženské" opory, utkání rozhodně mělo neobyčejnou kvalitu. Nasazení hráček bylo ohromné. Ostravský BiX byl sice efektivnější, co se týče využívání chyb v obranné činnosti Vítkovic, ty ovšem měly územní převahu. Velké potíže soupeřově obraně činila především debutantka ve vítkovickém dresu, Karolína Popelářová, která v utkání zaznamenala dva velmi důležité zásahy. Rozhodující trefu ovšem zaznamenala již tradičně skvěle hrající Klára Kociánová, která dvě minuty před koncem utkání zúžitkovala dlouhý výhoz brankářky.

FBC BiX Ostrava x 1. SC WOOW Vítkovice 4:5

 

Do druhého utkání měly Vítkovice o motivaci postaráno. Soupeřkám ze Slavičína měly z předchozího střetnutí, ve kterém podlehly 7:1, co vracet. První třetinu se oba celky oťukávaly, opticky byl na míčku častěji soupeř, který zvládal veškerou snahu o ohrožení své branky zcela eliminovat zodpovědnou obranou. Po první třetině byl stav utkání bez branek. Ve druhém dějství ovšem přišla tři zaváhání, které dokázaly hráčky Slavičína svým buldočím stylem hry proměnit v kýžené branky. Přestože se podařilo Vítkovickým snížit a zvýšit útočnou aktivitu, ke kýženému vyrovnání či zvratu utkání to bohužel nevedlo.

1. SC WOOW Vítkovice x SK Snipers Slavičín 1:3

Další utkání čekají juniorky už v sobotu 16.1, když na hale ve Slavičíně narazí na sedmý celek tabulky, Asper Šumperk, a dvanácté Znojmo. Vítkovice jsou po 14 odehraných utkáních v tabulce čtvrté se tříbodovým náskokem na pátý BiX. Čele tabulky vévodí FBS Olomouc (15 bodů ztráta), SK Snipers Slavičín (12 bodů ztráta) a 1.AC Uherský Brod (9 bodů ztráta), všichni tři soupeři odehráli o dvě utkání více. Juniorky v sobotu rozhodně předvedly, že postup do play-off myslí smrtelně vážně a kvalitními výkony daly jasně najevo, že se s nimi musí počítat.

* Alea iacta est - Kostky jsou vrženy...