Úspěšný víkend vítkovických žen

18. ledna 2010, redakce

Vítkovické ženy se o víkendu utkaly s týmem Tigers SJM(dříve Děkanka) a TJ JM Chodov, tedy dvěma loňskými extraligovými finalisty a z těchto zápasů si připsaly důležité čtyři body do tabulky.

 

Vítkovice – Tigers SJM 4:5 na sam. nájezdy (3:0, 0:2, 1:2 – 0:0)

      V sobotním zápase čekaly Vítkovice pražské Herbadent Tigers, bývalá Děkanka, tedy mistr ČR, více než padesát zápasů v řadě neporažený tým a jasný favorit. Vítkovice měly velmi blízko k prolomení vítězné série soupeřek, nakonec se tak však nestalo. Utkání mělo pro domácí úvod z kategorie snů. Přestože byla na jejich hokejkách patrná nervozita, dokázaly mistrně využívat nabídnuté šance a ujmout se po úvodním dějství vedení 3:0. Nejprve se při rychlém protiútoku trefila přesně k tyči kanonýrka Tereza Urbánková, poté bravurně sehrály situaci 2 na 1 Macurová s Tamara Hašovou a vzápětí vyrobily otřesené Tigers hrubku v rozehrávce, kterou potrestala Andrea Pastušková. Ve druhém dějství přeci jen mistrovské Tigers přidaly na obrátkách a odměnou jim bylo snížení maďarky Radacsiové po standardní situaci a gol Dudáčkové po důrazu na brankovišti. Začátek třetí třetiny poznamenalo zaváhání celé vítkovické obrany a její nedůraz využila pohotově slovenka Košturiaková. Vzápětí ovšem využily standartku také Vítkovice a Zuzana Macurová je poslala znovu do vedení. Třetí dějství pak nabídlo dramatický a vyrovnaný souboj, ve kterém se ale bohužel povedlo vyrovnat hostům, když se po kombinaci na pětníku prosadila ranou pod víko Klímová. V normální hrací době tak skončilo utkání remízou. Prodloužení přineslo opatrnější florbal s minimem šancí a rozhodnout tak musely nájezdy. V nich začala Tereza Urbánková, vymíchala hostující brankářku, ale míček do prázdné brány zasunout nedokázala. Za hosty jela Dominika Šteglová, se kterou si ale Lenka Kubíčková poradila. Druhý domácí nájezd jela Zuzana Vašíčková, její pověstnou bekhendovou kličku však hostující golmanka vystihla. Za hosty se rozjela velezkušená Magdalena Šindelová a Kubíčkovou dokázala překonat. V poslední sérii musela proměnit Macurová, efektní střelou přes nohu však netrefila branku a z bodu navíc se tak radovaly hostující hráčky.

 

Vítkovice – TJ JM Chodov 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)

      V nedělním zápase čekal na Vítkovice tým loňských vicemistryň z Chodova, kterému ovšem letošní sezona nevychází zcela dle představ a tak byly vítkovické holky v utkání mírnými favoritkami. Na hráčky však zřejmě dolehlo uspokojení ze sobotního zdařilého výkonu a utkání tak mělo ze strany Vítkovic nepříliš kvalitní úroveň, ze které se vymykala snad jen útočná trojice mláďat sester Sládečkových a Lucie Šrotové, které svou agresivitou a mladickou dravostí dokázaly působit soupeři problémy. Úvod utkání byl z obou stran ospalý, šancí bylo po skrovnu, největší měla Hana Sládečková, která po pěkném uvolnění do středu trefila břevno a Lucie Šrotová, která z první po výborné přihrávce Niemcové trefila s přispěním famozního zákroku hostující brankářky rovněž břevno. Nakonec v prvním dějství gol přeci jen padl, a to z nenápadné akce, kdy po standartce z rohu chytře prostrčila na malé brankoviště míček Pastušková a Tereza Urbánková se z blízka nemýlila. Druhá třetina začala golem hostí, kdy se tečí prosadila Beránková. Vítkovice upadly do naprosté letargie a když ani soupeř příliš nehrozil, změnilo se utkání v nudnou záležitost, ze které vybočila jen individuální akce Šrotové v poslední minutě, kterou orazítkovala tyč. Až třetí třetina po rošádách v sestavě snesla přísnější měřítko. Nejprve trefila břevno po standardní situaci Hašová, poté už se ale Vítkovice prosadily. Lucie Šrotová se zorientovala nejlépe na malém brankovišti a zasunula míček do sítě. Ve zbytku třetiny se aktivita přelévala ze strany na stranu, několikrát podržela domácí v ošemetné situaci Lenka Kubíčková a utkání dospělo až do hostujícího power play. V něm vypíchla soupeřkám míček Tamara Hašová, zmocnila se jej Hana Sládečková a do prázdné brány dala výsledku definitivní podobu.