Dorostenky mají za sebou náročný turnaj.

21. ledna 2010, Redakce

První turnaj v roce 2010 se odehrál 17.1. ve známém ledovém králoství. Na Fat Pipe aréně se v kategorii dorostenek utkali tradiční soupeři: Vítkovice, Olomouc, Opava a Ostrava.

1. SC WOOW Vítkovice – FBS Olomouc 0:2
Zápas s týmem FBS Olomouc začínal zhruba s 15-ti minutovým zpožděním způsobeným sněhovou kalamitou. Na hře to však nebylo znát. Oba týmy si dokázaly vytvořit spoustu střeleckých příležitostí, ale gólově prosadit se povedlo pouze soupeřkám, a to hned dvakrát.

1. SC WOOW Vítkovice – P.e.m.a. BCC Opava 0:0
V tomto utkání se především vyznamenala naše gólmanka Anna Meichsnerová, která nás držela celou dobu ve hře tím, že vychytala spoustu soupeřových šancí. Opava nám hru ztěžovala především svou rychlou hrou, které jsme občas nestačily. Když se nám podařilo dostat k ohrožení soupeřovy branky, ztroskotaly jsme na nepřesné koncovce.

1. SC WOOW Vítkovice - FBC BiX Ostrava 2:3
Do posledního zápasu proti městskému rivalovi jsme šly s jednoznačným cílem vyhrát. Soupeř měl stejně jako my na svém kontě po jedné porážce a remíze. Jako první se však trefilo BiX, ale Dragica Gračanin nás vrátila zpátky do utkání.  Ve druhém poločase následovaly „hluché“ minuty, kdy jsme opět inkasovaly. Janě Urbánkové se podařilo srovnat skóre, když dorazila míček do branky po střele spoluhráčky. Vypadalo to, že utkání skončí remízou, ale soupeři se před koncem podařilo střelit další gól, na který jsme již nenašly odpověď.

Na celém turnaji nás trápila především střelecká impotence, kdy jsme kolikrát nedokázaly strefit prázdnou bránu nebo ji pro jistotu úplně přestřelily. To se musí do dalšího turnaje zlepšit, protože bez gólů nemůžeme vyhrát.


Konečné pořadí:

1. FBS Olomouc

2. P.e.m.a. BCC Opava

3.  FBC BiX Ostrava

4. 1. SC WOOW Vítkovice

Sestava: Anna Meichsnerová, Lucie Miksová, Tereza Voláková, Klára Kociánová, Romana Haunerová, Kateřina Nováčková, Marie Holušová, Irena Hlaváčová, Lucie Hrubá, Tereza Slavíková, Lucie Miksová, Dragica Gračanin, Jana Urbánková,