Tři body z pardubického iglů

24. ledna 2010, CD

Vítkovice z mrazivých Pardubic vezou další tři body do extraligové tabulky za tři góly. A na všech třech se podílel Martin Tokoš. Vstřelil první, druhý připravil Patriku Suchánkovi a do prázdné branky pečetil vítězství 3:1.

 

Vítkovice přijely do Pardubic bez tří stabilních obránců Jelínka, Bruse a Vlčka a tak se v obraně po dlouhé době objevil opět Turkka Lehtinen a také ostrostřelec Milan Tomašík. V brance odchytal skvělé utkání Roman Ciompa.

      Vítkovice se dostaly hodně rychle do dvoubrankového vedení. Obě branky měla na statosti dvojice Martin Tokoš - Patrik Suchánek. V 6.minutě se střílel Tokoš po nabídce Suchánka a v 8.minutě si oba role prohodili a dostali tak svůj tým do veledůležitého dvoubrankového trháku. Oba brankáři měli po celý zápas co dělat, ale byli velmi úspěšní. Jak pardubický Pipek, tak Roman Ciompa v brance Vítkovic se překonávali. V polovině utkání přece jen prolomil zakletí branek po Zozulákově asistenci Brychta a zápas tak zdramatizoval. Ve 46.minutě přečkaly Vítkovice domácí přesilovku při vyloučení Tomašíka.

      V 59.minutě zkusily Pardubice power-play, ale jejich snahu uťal velice brzy Martin Tokoš střelou do prázdné branky. Poslední zápis do zápasových análů si připsali kohouti Bahník a Ťopek, kteří ztrávili posledních 7 vteřin utkání pykáním na trestné lavici za nesportovní chování.

V dalším extraligovém utkání přivítají Vítkovice v sobotu 30.1. v 15:15 na hale SC Dubina pražskou Spartu.

Foto: Roša