Vítkovice obraly o body i Future

05. února 2010, CD

V krásném televizním utkání porazil český mistr z Vítkovic pražské SSK Future na jeho hřišti 8:4. Povedla se především poslední třetina, kterou Severomoravané vyhráli přesvědčivě 4:0.

Bojovné a rychlé utkání se muselo všem diváků v hale i u televizních přijímačů líbit. V každé třetině padly čtyři branky, ale zatímco v prvních dvou to bylo po dvou na každé straně, v poslední třetině padaly míčky už jen do jedné branky. A tu hájil domácí brankář Beneš. Marcel Suchánek v brance Vítkovic již nic za svá záda nepustil.
Vítkovice oprášily ofenzivní pojetí hry, tedy to, které je zdobilo loňskou sezonu. A vyplatilo se. Již v sedmé minutě to bylo 2:0 po brankách Karla Ťopka a Martina Tokoše, kterému míček fantasticky předložil před prázdnou branku Martin Vladař. Pak ale začali sudí posílat vítkovické hráče na trestnou lavici a Future z přesilovek trestalo. Nejdříve míček protlačil za Suchánka Martin Ryneš a na konci třetiny při pětiminutovém vyloučení Mustakallia vyrovnal střelou z dálky domácí kapitán Soukup. Zbytek oslabení již ale Vítkovice ubránily, šance se v početní přesile Future ale míhaly před oběma brankami. A i Vítkovice si zahrály přesilovku. Vyloučení Riebauera nakonec těsně před vypršením dvouminutového trestu potrestal ranou z prostoru "mezi kruhy" Petr Kološ. Future ale vyrovnalo šťastnou brankou Davida Ryneše. Vítkovice šly ale znovu do vedení po individuální akci Lukáše Hrubého, který míček zasunul pod padajícího Beneše do branky. Future ale záhy srovnalo krok. Rynešovi se nejdříve zle nevydařila střela, míček proto raději přihrál Soukupovi, který do prázdné branky opět vyrovnal.
Tomašík trefil v utkání dvě tyčky, ale gól si schoval na chvíli z nejdůležitějších. Na začátku třetí části šly Vítkovice do přečíslení a když už každý v hale očekával přihrávku, Milan Tomašík překvapil střelou tahem všechny včetně brankáře Beneše. Vítkovicím se třetí třetina opravdu povedla. Po pěkné akci se od Patrika Scuhánka dostal míček až k Lukáši Hrubému a ten svou typickou nekompromisní střelou tahem zvýšil na 6:4. Když pak zaváhal při manévrech Víta Hrubého brankář Beneš a vítkovický štírek do prázdné branky přidal sedmý zásah, bylo "vymalováno". Do hry se dostali i náhradníci Žák a Sova. Zdeněk Žák ještě stačil připravit poslední branku pěkného večera pro Karla Ťopka.
 Vítkovice si poradily s Future v televizní předehrávce dvacátého kola a reprezentační přestávku přečkají na prvním místě extraligové tabulky. Kolo bude dohráno v neděli 14.února.
Poslední dvě kola základní části hrají Vítkovičtí doma před vlastním publikem.
V sobotu 20.února přivítají ve šlágru kola třetí Mladou Boleslav, o týden později v sobotu 27.února pak ambiciózní Brno.
Na Dubině se čeká velká návštěva, fanoušci si budou chtít určitě vyzkoušet hlasivky před vypuknutím lítých bojů play-off! To vypukne již v sobotu 6.března a již teď je jasné, že Vítkovice budou začínat doma! S kým nakonec ve čtvrtfinále Fortuna Extraligy skříží hokejky, ukáží poslední tři kola.

                                                                                          Foto: Roša