Tuomas Mustakallio: Už jsem cítil atmosféru play-off!

06. února 2010, CD

Třicetiletý Fin ve službách Vítkovic se vrací k vítěznému televiznímu zápasu Vítkovice-Future. Přinášíme krátký rozhovor.

 

Ahoj Tuomasi, ty jsi měl v poslední době nějaké zdravotní problémy. Už jsi fit?
"No, měl jsem nějaké trable se zdravím (nachlazení, chřipka) během listopadu a prosince. Plus jsem samozřejmě potlučený z každého zápasu. Ale teď se cítím fajn a vzhlížím k play-off."

Jak bys zhodnotil zápas proti SSK Future?
"Zahráli jsme kompletní zápas se vším všudy. Příprava byla excelentní a předzápasový warm-up jakbysmet. Z našeho vystupování jsem už trošku cítil atmosféru play-off. Začali jsme skvěle, s výborným presingem a vytvořili jsi mnoho šancí. Ale pak jsme nechali Future vrátit se zpátky do zápasu hloupými fauly. Druhá třetina byla celkem špatná, ale v té třetí jsme ukázali, že jsme schopni strhnout tyhle zápasy k vítězství. Všechny tři formace byly v dobré herní pohodě a to slibuje do budoucna jen dobré."

Byl jsi v zápase vyloučen na 5 minut. Inkriminovaný moment ale nezabrala ani jedna z kamer ČT. Byl to pravděpodobně souboj mimo hlavní dění na hřišti. Co se stalo?
"Ano. Je to smůla, že to nebylo zabráno žádnou kamerou, ale každopádně se na to pokusím co nejdříve zapomenout a koncentrovat se raději na nadcházející utkání."

V hale byla krásná atmosféra, nemyslíš?
"Přesně, bylo to skvělé hrát před tolika lidmi. Vlastně jsem si to uvědomil jen jedinkrát během hry, protože jsem byl do zápasem úplně pohlcen. Byla to ale skvěle zorganizovaná akce.."

Blíží se play-off. Jak se těšíš, co očekáváš?
"Dusnější atmosféru a zuřivost na hřišti i v šatně, ale stále chytrou hru. Každý z nás ze sebe musí samozřejmě vymačkat 110% pro tým!"

Koho by sis přál ve čtvrtfinále?
"Mi to je úplně jedno. Bude to mé první play-off v životě, takže se opravdu těším."

Díky, Tumppi a hodně štěstí!
"Děkuji."

Foto: Roša