Dorostenky obsadily na opavském turnaji 2. místo

10. února 2010, Klára

Celkově pátý turnaj dorostenek, konaný při nedělním odpoledni 7. února 2010 v opavském prostředí, byl obklopen pozitivně naladěnými hráčkami i jejich výsledky.

 

      První zápas holky nastoupily proti domácímu týmu S.K. P.E.M.A. Opava. Téměř vždy se jim dařilo plnit přání trenérů, aby okamžitě napadaly soupeře. Naopak časté ohrožení naší brány bylo způsobeno druhou vlnou útoku, kterou nebyli naši útočníci schopni pokrýt. Během první poloviny zápasu padl po přihrávce z rohu gól Adély Nytrové. K němu přidala bod na Vítkovickou lavičku Lucie Šrotová, která si vyjela za tlaku z obrany. V druhé polovině zápasu jsme inkasovali dva opavské góly. Konečný stav utkání byl 3:2 pro Vítkovice!

      Druhým turnajovým soupeřem se nám stalo družstvo FBC BIX Ostrava, jež přijelo v početně oslabeném kádru a bez brankářky. Díky nízkému počtu střel, které skončily jinde než na těle soupeřek, a nevhodně řazeným exhibičním manévrům při standardních rozehrávkách se dorostenkám Vítkovic nepodařilo vstřelit gól. Zápas byl typickou ukázkou klání „Kdo dá gól, vyhrál.“ Bohužel se to v 2. polovině povedlo soupeřkám, což pro 1. SC WOOW Vítkovice znamenalo konečný výsledek 1:0 pro rivaly.

      S posledním soupeřem FBS Olomouc si hráčky výborně poradily. Hráčsky se hattrickem předvedla především Lucie Šrotová. Holky jako tým překvapily posilněný tým Olomouce o extraligové hráčky pozměněnou sestavou a vlastní aktivní hrou. Stav utkání po 1. polovině byl 3:0 pro 1. SC WOOW Vítkovice, závěr klání pak disponoval čísly 4:1.

      Celkové umístění na turnaji bylo zřejmě pro většinu účastníků napínavé, neboť celkem 3 týmy (kromě FBS Olomouc) měly stav 2 vyhraných a 1 prohraného utkání. Nakonec se třetího místa ujaly hráčky FBC BIX Ostrava, druhého dorostenky 1. SC WOOW Vítkovice a prvního domácí S. K. P. E. M. A. Opava.

-Klára Fialová-