Vítkovice prohrály se „semifinálovým soupeřem“ po samostatných nájezdech

20. února 2010, CD

Na Dubinu přijela Mladá Boleslav. Očekávalo se tvrdé utkání, šlágr kola. V utkání se všechna očekávání dosyta naplnila a musela jej rozhodnout až samostatná střílení. V nich byli šťastnější hosté. Vítkovice - Mladá Boleslav 4:5.

 

Vítkovice nastoupily stále ještě bez zraněného Jana Jelínka, který letos předvádí velice dobré výkony, bez mladého Vojtěcha Vlčka, který se po delší době nevešel do základní sestavy a s Romanem Ciompou v brance.
      V posledních dvou sezonách na sebe oba týmy narazily v semifinále a pokud se naplní papírové předpoklady, nejinak tomu bude také letos. I proto mělo od začátku utkání nádech semifinále play-off.

      Co do atraktivity byla pro oko diváka jistě nejdramatičtější první třetina, v níž padlo celkem šest branek a k vidění byl i pětiminutový faul Cvrčka. Již ve třetí minutě se proháčkovával Petr Kološ, prošel po pravé straně hřiště až před Korábovu branku a míček se po jeho přihrávce od jednoho z bránících hráčů odrazil až do sítě. V 6.minutě fauloval hrubě kolenem Tomašíka Cvrček a jeho faul byl oceněn pětiminutovým trestem. Po minutě přesilovku využil tvrdou ranou Patrik Suchánek a Vítkovice vedly o dvě branky. Trest Cvrčka pak na dvě minuty neutralizoval Brus, když byl vyloučen za hru rukou. Následně byl vyloučen i Vladař a přesilovku tak po návratu Cvrčka hrála i Mladá Boleslav. Nevyužila ji, naopak přesně s návratem Vladaře na hrací plochu utekli Tomašík s Karlem Ťopkem a jejich nájezd na osamoceného Korába skončil třetí brankou Vítkovic! V 15.minutě ovšem zaváhal při rozehrávce Kološ a Novotný tváří v tvář Ciompovi dlouhou bekhendovou kličkou uspěl. Zanedlouho našel překrásnou přihrávkou z půlky hřiště Patrik Suchánek Mustakallia, ten jen nastavil hokejku, ale těsně přestřelil. Dvě minuty před první sirénou předložil Novotný míček Cvrčkovi, který svůj faul odčinil gólem! V poslední minutě už sahali Sokolové po vyrovnání, Ciompa byl však lepší Pavla Boušky. V posledních vteřinách našel Ťopek osamoceného Tuomase Mustakallia a ten si ekvilibristickou vložkou vychutnal Korába a ze vzduchu bekhendem zavěsil!

      Ve druhé třetině byli hosté dost aktivní, branku jsme ale nakonec neviděli. Přesto nebyla o zajímavé momenty na hřišti nouze. Oba brankáři se však překonávali. Hlavně Roman Ciompa v brance Vítkovic držel svůj tým ve dvoubrankovém vedení.  A dokázal to i při vyloučení Tomašíka, který se od 25.minuty stáhl do obrany místo zraněného Bruse. Ošetřovaní byli po atacích Mladé Boleslavi i Lehtinen s Lukášem Hrubým, ti se do hry poté ještě vrátili. Brus ne.

      Ve 44.minutě si hostující Novotný tak dlouho koledoval svými zákroky a chováním k rozhodčím o vyloučení, až se dočkal. Přesilovka se ale Vítkovicím vůbec nepovedla. Naopak Novotný po svém návratu z trestné lavice vybídl ke skórování špatně pokrytého Pavla Boušku a ten snížil na rozdíl jednoho gólu. Pak spálil superšanci Mustakallio a přišel další trest. Pavel Bouška schoval svou střelu za těla bránících hráčů a Ciompa pak našel míček až za svými zády. V čase 48:57 bylo vyrovnáno. Vítkovice pak spálily pěknou řádku šancí, v čele s Tomašíkem a Tokošem, ani Ciompa se nenudil. Nicméně branku již diváci do konce základní hrací doby neviděli.

      Prodloužení již pak žádnou větší šanci nepřineslo a rozhodnout tak musely samostatné nájezdy. Jako první si míček postavil Petr Kološ a umíchal z nájezdu první branku. Hostující Slaný pak ovšem bekhendovou kličkou vyrovnal. Ťopek trefil v druhé sérii tyč, Pavel Bouška nájezd zpackal. To se ovšem dá říct i o nájezdu Tomašíka v třetí sérii. Vše rozhodl Jaromír Ekl, který dobře provedenou kličkou rozhodl o tom, že si z Ostravy Mladá Boleslav odveze celkem dva body.

      Komentář trenéra Mrázka k utkání: "Čím méně takových zápasů zažiju a odtrénuju, tím déle budu žít. Připadal jsem si na střídačce zbytečný. Nejsem ani hokejový ani hokejbalový trenér."

      Vítkovice si nicméně získaným bodem zajistily nejhůře druhé místo v tabulce po základní části, právě dnešní soupeř z Mladé Boleslavi je již nemůže předstihnout.

      V posledním kole základní části přivítají Vítkovice opět na svém hřišti Bulldogs Brno. Utkání začíná v sobotu 27.2. v 17h. Pak se jde do play-off!

Foto: Roša