Žačky směřují směrem vzhůru.

23. února 2010, Redakce

Nedělní turnaj v Šumperku 21.2.2010 skončil pro Vítkovické žačky stříbrným místem. Přinášíme krátkou reportáž ze zápasů.

Turnaj v Šumperku doprovázela od prvopočátku dobrá nálada, kterou holky při dvou hodinové jízdě vlakem ještě znásobily. Pozitivní naladění bylo patrné již při rozcvičce, kdy Vítkovické hráčky sršely nevídanou aktivitou a chtěním po pohybu. Tento přístup zúročily v prvním utkání s FBS Olomouc. Kde zajistily svými góly konečný výsledek 3:2 pro 1. SC WOOW Vítkovice Tereza Slavíková, Kristýna Gazurová a Jana Urbánková.
1. SC WOOW Vítkovice - FBS Olomouc 3:2

Před dalším utkáním trenérkám nezbývalo, než hráčky v dosavadním herním přístupu podpořit. Nejen proto zprvu tempu zápasu s FbC Asper Šumperk výtečně oponovaly. Příkladem je gól Michelle Mazancové, jež vyrovnala průběžné skóre první poloviny na 1:1. Bohužel se hráčkám nepodařilo urputné tempo udržet po celou hrací dobu. Šumperské hráčky, vyšších věkových i zkušenostních hledisek, dokázaly vstřelovat góly, ačkoliv se jim brankářka Karolína Sodzávičná snažila ze všech sil oponovat. Konečný výsledek utkání byl 7:1 pro domácí tým.
FbC Asper Šumperk - 1. SC WOOW Vítkovice 7:1

Další ze tří obvyklých utkání, tj. s FBC BiX Ostrava, se neuskutečnilo, neboť ostravský tým díky vysokému počtu nemocných hráček na turnaj nedorazil.