V play off uvidí diváci úplně jinou hru než v základní části.

01. března 2010, Oliv

Na úspěchu v play off se vždy výraznou měrou podílí gólman. Vítkovickou svatyni hájí ve Fortuna extralize hned dva výborní brankáři. S jedním z nich, Marcelem Suchánkem, přinášíme rozhovor.

Ahoj Marceli, tak je tady konečně play off! Těší se fanoušci, hráči určitě taky. Cítíš taky nervozitu?
Abych řekl pravdu, tak nervozitu necítím ani trošičku. Hrozně se těším a chci si užít každou vteřinu play off. Je to jiná soutěž, každá branka bude mít velký význam a my si to všechno uvědomujeme a taky se tak k tomu postavíme. V play off uvidí diváci úplně jinou hru než v základní části.

Letos hájíš vítkovickou svatyni s Romanem. Střídali jste se v základní části podle nějakého klíče, nebo podle aktuální formy? A jak to vidíš do play off, kdo bude chytat?
V základní části jsme se s Romanem střídali ob zápas. Nemoci a menší zranění někdy zasáhli do našeho střídání a tak mám trošku víc odchytaných zápasu než Roman. Jak to bude v play off?? No to bude už na trenérovi. Jak já, tak Roman chceme chytat a uděláme pro tým maximum. Osobně bych se nezlobil, kdybychom se střídali jako v základní části, ale to už je na trenérovi. Já jsme připraven na 200%.

Máš před zápasem (při rozcvičení) nějaký svůj rituál, který nesmíš vynechat?
 Něco malého mám, před každou třetinou si u branky něco pro sebe mumlám, ale co, to si nechám pro sebe.

Gólmani si občas dávají záležet na designu své masky. Co zdobí tu tvoji a proč?
Na svoji masce mám Homera a Bárta ze seriálu Simpsnovi, Rytíře Vítka a po stranách své jméno. Seriál Simpsonovi zbožňuju a tak to byla jasná volba.

V týmu máš mladšího bráchu. Dává Ti Patrik na tréninku hodně gólů? Hecujete se navzájem, nebo spolu radši florbal vůbec neřešíte?
Oba to nijak neprožíváme. Beru ho jako normálního hráče v týmu. O florbalu se samozřejmě někdy bavíme...

V prvním kole vás čeká Liberec, jaký je to soupeř, co od něj čekáte?
Liberec hraje hodně fyzicky náročnou hru (a to nemyslím, že by hodně na hřišti běhali). Docela dost to "prasí" a když narazí na benevolentní rozhodčí, tak je to vždycky těžký zápas. My musíme hrát neustále svoji hru a ani trochu nepolevit. Když tohle dokážeme, nepochybuji o našem úspěchu.


Rozhovor s Marcelem Suchánkem : Zuzka Vašíčková                  
Foto: Roša