Junioři přivezli z Prahy jen dva body a jsou druzí

03. března 2010, Olsson

Poslední dvojkolo před play-off zavedlo juniory do hlavního města. Čekal nás Future a Chodov...vs Future

 

      Pokud jsme chtěli zůstat po základní části na 1.místě museli jsme uhrát alespoň 5 bodů. Což se nám ale nepodařilo. Ale začněme pěkně od začátku.

SSK Future - Vítkovice 10:7

      Po pětihodinové cestě jsme konečně dorazili na Barandov, kde jsme měli odehrát na X3M Aréně těžký zápas s Futurem. Nafukovací hala se skvělým povrchem byla svědkyně divoké přestřelky.
      V brance začal chytat Ondra Porwisz ale po dvou ušmudlaných gólech a nejistém zákroku byl však brzy střídán Lukášem Součkem. Ale ani Lukáš nedokázal zastavit rozjetý Future a tak svítilo na tabuli skóre po první třetině 3:1. Za Vítkovice skóroval David Matúš. Na začátku druhé třetiny nám rozhodčí bodli kudlu do zad. Sporné vyloučení Pavla Jankulára a vzápětí poslání
trenéra Michala Deuse na tribunu za nesportovní chování si určitě dvojice rozhodčí za rámeček nedá. Future tuto příležitost využilo 100% a vedl už 6:1. V ten okamžik vzal slovo na střídačce kapitán Martin Michalík a asi v hráčich probudil rytíře Vítka, protože brankové manko začali dotahovat. Do druhé přestávky se ještě trefili Matejčík, Veltšmíd a Matúš. Do kabin se šlo za stavu 6:4 pro Future. V poslední dvacetiminutovce padlo celkem 7 gólů. Čtyři na straně Future a tři na straně Vítkovic. Za zmíňku však stojí jen využitá přesilovka Vítkovic, ve které se krásně trefil Jastřembský a výhoz Lukáše Součka přímo na Martina Michalíka, který nekompromisně zavěsil.
      Zápas plný emocí, gólů a spálených šancí vyzněl lépe pro pražský SSK Future.


Chodov – Vítkovice 4:5p

      Do zápasu jsme šli s myšlenkami, že již nemůžeme vyhrát základní část a to se bohužel  projevilo na naší hře. Přesto jsme otevřeli skóre my, když Veltšmíd dobře tečoval střelu Jankulára 0:1. I Nadále jsme měli více ze hry a po jedné z akcí se dostál Vávra do vyložené šance a chladnokrevně zakončil 0:2. Ještě do první sirény dokázal soupeř snížit po rychlém brejku na 1:2.

      Ve druhé třetině si oba týmy vypracovaly pár šancí. I když naše šance byly nebezpečnější, gól v této třetině nepadl. V třetí třetině se hra vyvíjela podobně jako v třetině druhé, ale jen do doby, kdy soupeř srovnal stav 2:2 a začínalo se od znova.
      Chodov vycítil šanci uhrát body proti favoritovi zápasu a nepříjemně kousal. Ale byly to Vítkovice, které se opět dostaly do vedení díky střele Veltšmída- 2:3. Bohužel ne za dlouho se opět radoval Chodov, který dokázal využít skulinky v naší obraně. Hra byla vyrovnaná, a útočníkům se příliš nedařilo v koncovce, proto vzal všechno na sebe obránce Marek Šmída a krásnou střelou k tyči nás posadil Vítkovice opět na koně. Pak však přišlo vyloučení a bylo jasné, že poslední minuty se budou dohrávat ve čtyřech na obou stranách. To dokázal využít Chodov a opět se dotáhl 4:4. Zápas nebyl rozhodnutý po 60 minutách a šlo se do prodloužení. 
      V něm jsme tahali za delší konec a David Vávra dokázal svým druhým gólem v rozhodnout zápas ve prospěch Vítkovic. Chodov - Vítkovice 4:5 po prodloužení.