Vítkovice vedou v sérii již 2:0!

07. března 2010, CD

Vítkovice načasovaly formu na play-off parádně. Liberci ani ve druhém utkání nedaly šanci a po vítězství 9:1 pojedou do Liberce s dvěma mečboly!

 

Pavel Brus vzal svoji kapitánskou roli dá se říci "tenisově". V roli nehrajícího kapitána přihlížel oproti základní části jednoznačně zlepšenému výkonu svých spoluhráčů. Ti si s Libercem poradili ještě jednoznačněji než v sobotu a vyhráli 9:1.

      Vítkovice na svého soupeře doslova vlétly a ve třetí minutě již vedly 2:0! Nejdříve zužitkoval nezištnou přihrávku Víta Hrubého Jiří Juhaňák a za 25 vteřin předvedli nevídanou kombinaci na jeden dotek Tomašík, Ťopek a do prázdné branky zakončující Tuomas Mustakallio. O slovo se Liberec nesměle hlásil akcí Tuhkanena, kterou ale zmařil Marcel Suchánek v brance Vítkovic. V 16.minutě trefil Tokoš břevno, toto varování ale Liberci nestačilo a tak za pár vteřin po chvilkové bitvě u mantinelu trefil bombou vedení 3:0 Turkka Lehtinen! Jednoznačně aktivnější Vítkovice měly hned na to další šanci, do níž se hnal Lukáš Hrubý, jeho akci nezakončil Vladař. Poté zbytečně fauloval Tokoš a byl vyloučen. Na trestné lavici trpěl při pokusech Liberce, ale Marcel Suchánek v brance Vítkovic čaroval.

      Na sklonku první třetiny byl vyloučen liberecký Hůza a v půlenou přesilovku zhodnotil v první minutě druhého dějství dělovkou Patrik Suchánek. Za další půlminutu pálil ostrými z půlky hřiště také Petr Kološ a Liberec šel do kolen. Šestou branku přidal v další přesilovce Pavel Jankulár a stejně jako v sobotu, tak i v neděli se v půlce utkání po šesti brankách liberečtí brankáři střídali. Tentokrát přenechával své místo Váníček Ponomarevovi. Ten si počínal úspěšněji než jeho předchůdce, nejvíce se v druhé třetině zapotil při vlastní přesilovce. To se na něj po brejcích řítil sám Lehtinen a za chvíli i Vladař, ale ani jeden jej nepřekonali. Početní výhodu Liberec přeci jen využil. prostrčení Štěpánka přetavil v čestný úspěch Křenek.

      Třetí třetina se nesla v jednoznačném duchu, Vítkovice hru definitivně opanovaly. Ve 46.minutě nabil Tomašík Patriku Suchánkovi a ten korunoval svůj vynikající výkon druhou brankou v utkání. Osmý zásah přidal v těžké pozici na brankovišti dorážkou Martin Tokoš. Pak zvonily ještě tyče po střelách vítkovického Tomašíka a libereckého Vážného. Poslední slovo si vzal v poslední minutě opět Martin Tokoš, kterému předložil míček před prázdnou branku po brejku Lukáš Hrubý.

      Vítkovice ovládly první dva zápasy čtvrtfinálové série a jednoznačně využili domácího prostředí. Vynikající divácká kulisa byla jistě jedním z faktorů zlepšeného výkonu všech hráčů. Poslední krok bývá obvykle nejtěžší. Vítkovice se o něj pokusí již v sobotu 13.3. v 13:00 v Liberci.

Video on-line: http://online-prenosy.new.tvcom.cz/video/4340-1-sc-woow-vitkovice-ge-tra-floorball-club-liberec-florbal-fortuna-extraliga-muzi.htm