Vítkovické ženy „bé“ budou hrát o svůj „malý velký “ titul!

08. března 2010, Redakce

1.ligu žen čekají do svého konce už jenom dva zápasy a vítkovické „hysterky“ jsou stále v čele tabulky. A náhoda tomu asi chtěla, že ve svém posledním zápase, si to o vítězství v celé soutěži rozdají v přímém souboji právě se svým konkurentem ze Žďáru nad Sázavou. A protože je 1.liga pro vítkovické ženské „béčko“ tou nejvyšší možnou soutěží, budou vlastně hrát o svůj „malý velký“ titul.

O minulých dvou víkendech se vítkovické „hysterky“ představily nejprve ve Vsetíně a následně zavítaly do Šumperku. Nebyly sice výsledkově 100% úspěšné, ale 3 vítězství ze 4 zápasů jim daly možnost dál snít svůj pohádkový sen.

1.SC WOOW Vítkovice „B“ – Panters Otrokovice  4:0
Zápas s nevyzpytatelnými „panterkami“ jsme začaly výborně a už ve 3min. otevřela skóre Luca Valachovičová po přihrávce Sylvy Gaidové. V dalším průběhu utkání se šance střídaly na obou stranách, ale trefovaly jsme se jenom my a to konkrétně dvakrát Sylva Gaidová. Otrokovice se snažily, hrály docela líbivý florbal, ale naše defenzíva v čele s brankářkou Luckou Kluzovou odolávala a odměnou jim byla Luckou vychytaná nula! Tečku za utkáním udělala Iva Martiníková, když potrestala hrubku brankářky soupeřek.

1. SC WOOW Vítkovice „B“ – MEZ Vsetín   3:2
Druhé utkání s domácím týmem mělo být možná papírově snadnější, ale jak už to tak bývá, nebylo. Snaživý soupeř se do nás pustil s vervou a v polovině utkání vedl už 2:0. V tuto chvíly vzala osud zápasu na svá bedra posila z vítkovického „áčka“ Sylva Gaidová a dvěma góly v rozmezí dvou minut vrátila vše na začátek. Svůj podíl na gólech měly i nahrávající Luca Valachovičová a perfektním „tácovou“ Radka Juříčková. Zápas potom směřoval k asi spravedlivé remíze, ale proti byla Radka Sobková, která 90 sekund před koncem utišila domácí fanoušky v hale!

1. SC WOOW Vítkovice „B“  - PsychoBrno ZŠ Horní   8:2
Soupeřky už nás letos jednou porazily, ale tentokrát jsme jim už od začátku zápasu daly najevo, že jednou to stačilo. Postupně se v první třetině trefily Luisa Elblová, Iva Martiníková i Blanka Minarčíková a bylo to 3:0. Ve druhé třetině se čekal tlak soupeřek, no něco málo přišlo, ale góly jsme opět dávaly my a to nejprve Radka Sobková, potom sváteční střelkyně Lucka Křenková a tečku za druhou třetinou udělala Zuzka Vašíčková. Pod dojmem úspěšného výsledku se do branky dostala i naše druhá brankářka, ale první fotografka Míša Tořová.
Nejprve oslavila sedmý gól z hokejky Hanky Zamastilové, ale následně už ji její obvyklý úsměv přešel, to když během 75 sekund dvakrát zalovila do vlastní síťky. Ale nemračila se dlouho, z následného útoku dodala klid do našich řad a vítězství pojistila opět Hanka Zamastilová.

1.SC WOOW Vítkovice „B“ -  Sokol Židenice „B“  2:6
Ne každý den je posvícení a tentokráte jsme narazily. Začalo to smolně, to když si do vlastní sítě srazila míček Blanka Minarčíková a zanedlouho to bylo už 2:0. Do zápasu nás ještě ke konci 1.třetiny vrátila Iva Martiníková po nahrávce Radky Sobkové. No a hned po 16 sek. druhé třetiny bylo ještě veseleji, to se ujal dalekonosný motýl Hanky Urbánkové. Hra byla celkem vyrovnaná, ale na soupeřkách byla vidět větší jistota. A ta se nakonec projevila, do konce zápasu střílely góly už jen soupeřky a výsledek se nakonec zastavil až na né uplně zasloužených 6:2.

Takže shrnuto a podtrženo: Sobota 27.3.2010 bude velkým ženským vítkovickým dnem!
Ve 14:00 budou v Dubňanech vítkovické „hysterky“ bojovat o svůj „malý“ titul a v 19:30hod. bude v Ostravě na Dubině vítkovické ženské „áčko“ usilovat o postup do finále extraligy ve třetím zápase s pražskou Bohemkou.
Tak všichni milovníci „něžného pohlaví“ - DRŽTE PALCE !!!