Vítkovice byly oceněny na radnici města Ostravy

12. března 2010, CD

Ostrava vyhlásila nejlepší sportovce roku 2009. Třetí ročník ankety statutárního města Ostravy o nejlepší ostravské sportovce roku vyhlásili ve středu 10. března v Nové radnici. O vítězích pěti kategorií rozhodovali členové komise pro podporu vrcholového sportu rady města, zástupci magistrátu a sportovní novináři. Nejlepším kolektivem Ostravy byli vyhlášeni florbalisté 1. SC WOOW Vítkovice, mistři ČR v sezóně 2008-09.

 

Ve středu 10.března proběhlo na Nové radnici města Ostravy slavnostní vyhlášení nejlepších sportovců města Ostravy za rok 2009. Jako vůbec nejlepší kolektiv byl vyhlášen zlatý florbalový tým mužů 1. SC WOOW Vítkovice. Vítězství ve Fortuna extralize, české nejvyšší soutěži bylo umocněno skvělým zážitkem z pátého zápasu finálové série s Tatranem Střešovice, které Vítkovice vyhrály 5:4 před zaplněným zimním stadionem v Ostravě-Porubě. Prezentace města Ostravy a florbalu jako sportu tedy snad ani nemohla být lepší. Pro ocenění si přišel trenér Radomír Mrázek a trojice zlatých obránců Pavel Brus, Jan Jelínek a Patrik Suchánek (na obrázku).

      Věřme, že zástupci florbalových Vítkovic si pro stejné ocenění přijdou i v příštím roce. Na cestě za obhajobou titulu musí hráči A-týmu odstranit první překážku jménem Liberec. Není vyloučeno stejné finálové obsazení jako v loňském ročníku, tedy 1. SC WOOW Vítkovice a Tatran Střešovice.
Do semifinále mají nakročeno i junioři a jsou v něm po čtyřech letech i ženy klubu 1. SC WOOW Vítkovice.

Více zde: http://www.ostrava.cz/jahia/Jahia/site/ostrava/ostrava/o-meste/aktualita/sportovec-ostravy