Na holkách je vidět pokrok

22. března 2010, Redakce

Dne 20. března 2010 se odehrál další turnaj žaček pořádaný Bix ve Fatpipe aréně. Nejmladší zástupkyně Vítkovic se už tradičně utkaly s Olomoucí, Šumperkem a Ostravou. Navíc přidaly i zápas se Slovenkami.

1.SC WOOW Vítkovice - FBC BiX Ostrava  2:7
Do 1. zápasu, který jsme hrály s Bix, vstoupila děvčata špatně. Dostaly jsme rychlé góly a nedařilo se nám dostat do tempa zápasu. Holky vypadaly, jako by ještě spaly. Bylo to způsobené především nízkým nasazením, nedůsledností v obraně, po kterých padaly hloupé góly. To zapříčinilo, že na konci zápasu svítilo na světelné tabuli skóre 7:2 pro soupeřky. Za náš tým se trefila kapitánka Lucie Miksová a Kristýna Gazurová. Tato prohra nás na konci hodně mrzela, protože jsme ji soupeřkám samy darovaly.

1.SC WOOW Vítkovice - FBS Olomouc 4:0
Po utkání proběhlo domlouvání hráčkám, což zapříčinilo, že v dalších zápasech hrál už „jiný tým“. Ve druhém zápase, kde nás čekala Olomouc, byla z hráček cítit chuť po vítězství, navzájem se povzbuzovaly, hecovaly. Tomu také odpovídá naše vítězství 4:0, kdy se jako první strefila Nikol Kubečková po individuální akci z rohu hřiště, na 2:0 zvyšovala Lucie Hrubá po přihrávce Dády od mantinelu. Další gól vstřelila Klára Stolinská, když se jí od hokejky do soupeřovy branky odrazila střela Michelle Mazancové. Svým druhým gólem zkorigovala skóre Lucie Hrubá.

1.SC WOOW Vítkovice - Fbc Asper Šumperk 1:7
Se stejným nasazením nastupovala děvčata i do zápasu proti Šumperku. V první polovině jsme však dostaly rychlé dva góly. Holky se ale nevzdaly a hrály, jako by žádné branky nedostaly. Odměnou jim byl gól těsně před koncem první poloviny, kdy se přesně ze středu trefila střelou tahem Michelle Mazancová. Hostující trenér očividně dostal strach a postavil proti žákyním lajnu juniorek, kterým se podařilo gólově opět odstoupit. Další gól jsme jim samy darovaly, když při standardní situaci před naší bránou šly holky střídat a hostující hráčka se nemýlila. Konečný stav utkání byl 7:1. Za zmínku zde stojí, že vítkovické holky bojovaly celou dobu a do soubojů chodily naplno. Bohužel, ne všichni si uvědomují, že liga žákyň je o tom, aby si mladší holky přičichly ke florbalu a naučily se základy, nikoliv o zvyšování trenérova ega.

Poslední zápas měl mezinárodní nádech, protože jsme se v něm utkaly s děvčaty ze Slovenska. Začátek utkání byl vyrovnaný, ale v průběhu času se ukázala převaha slovenských hráček, které měly ve svém týmu pouze starší ročníky a dvě slečny r. 94 hrály na výjimku. Naše holky začaly postupem času fyzicky odpadat a i přes velkou snahu, se jim nepodařilo vstřelit žádný gól do soupeřovy branky. V tomto utkání pobavila celou halu  Michelle Mazancová, které se místo přihrávky podařilo dát vlastní gól a poté byla kuriózně vyloučena za hru rukou, kdy rozesmála i pány rozhodčí.

Čekání mezi zápasy jsme si zpříjemnily utužováním kolektivu, které bylo (doufáme) prospěšné pro všechny zúčastněné. Nakonec, i když jsme na turnaji obsadily 4. místo, to byl nejlepší turnaj, který jsme v této sezóně odehrály, a potěšila nás slova od jednoho tatínka, že je na holkách vidět pokrok.