Milan Tomašík: Celé je to hrozně vyhrocené

22. března 2010, CD

Za rozhodnutého stavu druhého semifinále se v 58.minutě nejlepšímu hráči Vítkovic zatmělo před očima. Po hrubém ataku hostujícího Petra Novotného zůstal otřesen v kaluži krve. Naštěstí je ale v pořádku a do dalších bojů by měl zasáhnout. Přinášíme s Milanem Tomašíkem rozhovor.

Po zákroku byl Milan odveden do šatny, zdravotník Otto Sklenovský mu rychle inkriminované místo ošetřil a pak už putoval do nemocnice na pohotovost. Po vyšetřetní, rentgenu a následném šití se v pořádku vrátil do haly. Do středy má doporučený klid.

Milane, jak jsi viděl to, co se stalo. Byl Novotného zákrok faul?
"Faul to byl jednoznačně, ale jak už jsem několikrát zmínil, Petr Novotný to určitě neudělal schválně a nebyla to zákeřnost. Nevím, na co se v tu chvíli dívali rozhodčí, doufám, že se příště takové chyby vyvarují. Věřím, že ano."

Rána vypadala ošklivě, bylo tam hodně krve. Co ti po úderu jako první blesklo hlavou?
"Bylo to jako kdyby vám dal někdo pěstí do obličeje, byl jsem chvíli otřesený a bolela mě hlava. Jakmile jsem uviděl krev, čekal jsem na Ottu. Věděl jsem, že jsem ve správných rukou."

Byli jste pak s Novotným po utkání v kontaktu?
"Peťa se mi hned po zápase ozval přes sms a omluvil se mi. Je to sportovní gesto, tohle se v play-off prostě stává, celé je to hrozně vyhrocené, měl jsem smůlu, že se to stalo zrovna mi."

Obecně bylo utkání výjimečně tvrdé. Ale s tím Mladá Boleslav do série bez obalu šla. Jak se díváš ty na takový styl hry?
"Jak jsem již opět několikrát zmínil, hrají tvrdě, oni ani jinak hrát nemůžou, hrají prostě to, co umějí nejlépe. Ve většině soubojů faulují, hrají to, co jím pánové rozhodčí dovolí. Někdy to hraničí až se zákeřností. Nechci se na to vymlouvat, my zrovna taky nehrajem jako baletky, play-off prostě bolí."

Utkání se ti povedlo, trefil ses třikrát a několikrát jsi zazvonil i na kontrukci branky. Byl to ideální výkon? Jsi spokojený?
"Jsem především spokojený s výkonem celého týmu. V play-off se nehraje na krásu nebo skore, hraje se na vítězství, ať už to bolí nebo ne. Za mé branky musím děkovat především celé pětce, vždy mě našli pěknou a přesnou přihrávkou. Věřím, že se ale má hra, i hra celého týmu ještě zlepší."

Na tváři teď budeš mít chlapáckou jizvu, co na to tvá přítelkyně?
"Řekla mi, že budu pro ní ještě hezčí :-), kdybych to věděl dříve, už by tam dávno někde nějaká jizvička byla :-)."

Nastoupíš ke třetímu semifinále?
"Určitě, jsem přesvědčen, že se podívám již ve středu na trénink a tam uvidíme, jak to půjde. Je to jen tržná rána na obličeji, nic hrozného, proto se na zápas v Boleslavi těším. Doufám a věřím, že sérii ukončíme už v sobotu."