Vítkovické ženy bronzové!

31. března 2010, Redakce

Úžasná atmosféra, více než 120 fanoušků, množství gólů a pěkných akcích a smutný konec pro domácí, takový byl třetí semifinálový zápas extraligy žen mezi domácími Vítkovicemi a pražským týmem FBŠ Bohemians.

Vítkovické ženy čekal nelehký úkol, odvrátit mečbol soupeřek a k tomu je mělo hnát vlastní odhodlání a vydatná fanouškovská podpora. To vše jakoby však působilo na hráčky opačně, do utkání vstoupily nervózněji než soupeřky a tíha utkání jakoby jim tížila i nohy. Výsledkem toho bylo několik šancí soupeřek, které volaly po gólu a snad jen jediná domácí brankářka Kubíčková chytala v pohodě. Leč ani ona vše nezmohla, v osmé minutě se prosadila dorážkou na malém brankovišti Vojáčková. Za dalších pět minut bylo ještě hůře, když se stejným způsobem prosadila Jelínková. Domácí Vítkovice však nesložily zbraně a ačkoli jejich první třetina patřila spíše k nepovedeným, dokázaly do kabin odcházet s přijatelnou jednogólovou ztrátou. Zasloužila se o to Hana Sládečková, která si v poslední minutě úvodního dějství poradila na středu s přihrávkou Vobořilové a v pádu skórovala.
 V úvodu druhého dějství jakoby se role vyměnily, Bohemka po gólu do šatny znervózněla, Vítkovice si vytvořily několik šancí a u vyrovnání byla opět agilní Hana Sládečková. Po standardní situaci zachovala v předbrankovém prostoru chladnou hlavu, přiťukla Míše Kuzmíkové a pro ní už zbývalo jen trefit odkrytou bránu. Bohužel celý zápas provázely ze strany Vítkovic nedůslednosti ve vlastní obraně a tak trochu i smůla, kdy mnohokrát se zdálo, že domácí již míček uklidí do bezpečí, vždy k tomu však nějaký ten centimetr a lepší odhad chyběl a naopak zkušené družstvo soupeřek tato zaváhání nekompromisně a krutě trestalo. Výsledkem toho byly góly Hyršlové a Bočanové téměř z identických situací, kdy po rychlých kontrech se prosadily ze skrumáží na brankovišti. Vítkovice však nezkládaly zbraně, domácí ostrostřelkyně Tereza Urbánková zavěsila nekompromisně k tyči po standardní situaci a znovu to bylo jen o gól. Znovu však přišla nepřesnost ve Vítkovické obraně a další gól z rychlého protiútoku. I na ten vítkovické ženy zareagovaly, když na malém prostoru zakombinovala Macurová s Urbánkovou a Tereza Urbánková přidala svůj druhý a dost možná poslední vítkovický zápasový gól. Jenže i Bohemka odpověděla a jak jinak, než v ten den stylově, vítkovická obrana zblokovala střelu jen k Hyršlové, která z úhlu dorazila.
 V závěrečném dějství už šlo o heroický výkon domácích hráček, které se snažily ze všech sil, Bohemka však důsledně a chytře bránila a taktickou hrou rozbíjela náznaky tlaku domácích a když už šance přišla, poradila si s ní hostující brankářka. Naopak, udeřilo na druhé straně a opět z předbrankového prostoru, kde si míček našla Adéla Bočanová a zkompletovala svůj hattrick. Vítkovické akci za dvě minuty na to pozvedla Tamara Hašová, když nekompromisně zakončila souhru se Zuzanou Macurovou, nicméně to bylo ze strany Vítkovic co se gólového efektu týče vše. Ve zbytku třetiny se Vítkovice draly do šancí, vytvořily si několik skrumáží před soupeřovou brankou, k dalšímu gólu to však nevedlo, a to ani při závěrečné power-play. Vítkovice se tak rozloučily se sezónou prohrou 5:7 a vyřazením v semifinálové sérii 0:3 na zápasy.
Vzhledem k tomu, že i druhá semifinálová série skončila vítězstvím favorizovaných Tigers, je velkou a hřejivou náplastí na vyřazení pro vítkovické ženy zisk bronzových medailí a tedy další velký úspěch vítkovického florbalu, přičemž v ženách se na něj čekalo již hezkou řádku let!
 Velké poděkování patří fanouškům, které ženy podporovaly po celou sezónu a zejména pak v play-off jak v Praze, tak při domácím zápase. Poděkovat a zároveň rozloučit se s hráčkami budou moci všichni fanoušci při třetím finále extraligy mužů, které proběhne v sobotu od 10:30h na zimním stadionu Sareza v Ostravě Porubě, kdy v první přestávce tohoto zápasu budou vítkovickým ženám slavnostně předávány bronzové medaile.