Fat Pipe Cup: souhrn

20. června 2010, CD

Ženy se opět dostaly do finále, ale v něm vedení neudržely a vítězství na turnaji tentokrát neobhájily. Muži U19 vypadli s Clubem 69 v šestnáctifinále.

Junioři vypadli s Clubem 69

V mužské kategorii startovali vítkovičtí junioři pod názvem Vítkovice U19. V základní skupině nenašli přemožitele a porazili postupně Rafany Ostrava (5:3), slovenskou Žilinu (5:0) a Horní Suchou (14:1). Již v šestnáctifinále ale narazili na Club 69 s Kafkou, Garčarem, Skácelem, a dalšími v sestavě a vypadli po prohře 0:5. Nejlépe vyšel turnaj Lukáši Hájkovi, který se podílel na desíti brankách.

Ženy A vypadly ve čtvrtfinále

Ženy byly na turnaji rozděleny na dvě družstva. To startující pod hlavičkou "A-tým" procházelo Fat Pipem jako nůž máslem až do čtvrtfinále. Ve skupině sice Vítkovice v každém zápase jednou inkasovaly, nicméně brankářce soupeře vždy nasázely branek více. Porazily postupně BiX "modré" 6:1, Topoľčany 13:1, Bulldogs 5:1 a SSK in X3M 4:1. V osmifinále vyřadily jednoznačně Nitru 8:0.
      Ve čtvrtfinále narazily na BiX "žluté". Ztrátu 0:2 sice ještě dohnaly slepenými brankami Niemcové a Hany Sládečkové ještě v závěru, ale utkání přeci jen ztratily v samostatných nájezdech.
      Michaela Kuzmíková se na turnaji trefila celkem čtrnáctkrát a vyhrála celkové kanadské bodování.

Ženy B došly do finále

Naopak "B-tým" nezačal turnaj dobře a podlehl Otrokovicím 2:4. Série vítězství pak ale skončila až ve finále! Židenice C porazily 5:0, Nitru 9:0. Osmifinálového soupeře SSK in X3M vyřadily 6:1, čtvrtfinálový duel se Summer DT zvládly 4:3 a v semifinále si poradily s přemožitelem "áčka" BiXem 2:1.
      Finálovou přetahovanou s výběrem Pinksta ale nevyhrály. Andrea Pastušková sice v 35.minutě strhla vedení na stranu Vítkovic brankou na 4:3, na tu ale odpověděla Tereza Urbánková hájící na turnaji barvy Pinksty. Vítěznou branku vstřelila pět minut před koncem Anet Jarolímová a do prázdné branky pečetila Košturiaková.

Mustangové překvapivě vyřadili Frýdek-Místek

Mustang sice v základní skupině zrovna nezazářil a vše prohrál (Bohumín 1:4, Future 2:10, Šumperk 4:6), ve vyřazovací části však nečekaně 4:3 vyřadil Frýdek-Místek. Pak ovšem stejným výsledkem podlehl Flobalkám.com a s turnajem se také rozloučil.