Jiří Velecký o ženském týmu před Czech Openem

19. července 2010, CD

tkovické ženy v základní skupině turnaje Czech Open potkají tři švédské týmy, slovenského a českého mistra. O kvalitní zápasy tedy nebude nouze. Jak se dívá na nadcházející Czech Open Jiří Velecký? Přinášíme krátký rozhovor.

 

Ahoj Jirko. Proběhl los turnaje Czech Open. Jak jsi spokojen s nalosovanými soupeři?
      "Letos je pro nás hlavně prospěšné, že jsme v ženské Elitě. Pořadatelé snížili počet míst pro česká družstva jen na čtyři a tím pádem jsme jedni z mála, kteří budou moci tuhle zajímavou konfrontaci absolvovat. Ve skupině máme tři týmy ze Švédska, a to jsou vždy zajímavé zápasy. Navíc s Pixbem jsme hráli už loni a byl to vynikající zápas, takže se na jeho opakování určitě hodně těšíme. A vyzkoušet si hru se slovenskými mistryněmi bude také zpestřením."


Na turnaji startuje více vítkovických týmů, než je zvykem. Vedle týmu v kategorii Elite startují ještě další dva v ženské kategorii...
      "Tak defacto mnoho holek z prvoligového béčka na Czech Open jezdívá pravidelně, ale startovaly za různé týmy a letos poprvé jedou pod hlavičkou Vítkovic. A třetí tým by se měl rekrutovat hlavně z juniorek, případně holek v juniorském týmu končících. Chtěli jsme s juniorkama v létě absolvovat některý z turnajů v dospělé kategorii, aby se co nejvíce, hlavně po fyzické stránce otrkaly. Přeci jen pouhá juniorská soutěž nemá v tomhle ohledu pro budoucí přechod do extraligy úplně tu správně dostačující kvalitu. A vyšlo to na Czech Open, což je výborné, protože kromě hry budou moci holky jako divačky poznat některé opravdu světové florbalisty a florbalistky na vlastní oči."


Předloni jste skončili na vynikajícím třetím místě. Pomýšlíte letos opět na podobný úspěch?
      "Je třeba říci, že kvalita soupeřů šla za poslední dva roky výrazně nahoru a tak nějaké konkrétní cíle si nestanovujeme. Tým navíc prochází množstvím změn a Czech Open bude první turnaj, kde se začneme sehrávat. Ale zcela jistě do každého utkání hodláme jít s tím, že chceme vyhrát."
 

Co pro tebe Czech Open znamená z pozice trenéra?
      "Pro mě osobně je to něco, co k létu už několik let neodmyslitelně patří a dá se říci, že je to výborná dovolená :). Z pozice trenéra to však je pořád jen přípravný turnaj a z hlediska týmu jde hlavně o určitý teambuilding před sezónou."


Představí se ve vítkovickém dresu nějaká zajímavá posila?
      "Zcela jistě se už na Czech Openu některé nové, staronové, či mladé tváře v elitě představí. Vzhledem však k tomu, že hrát v Elitě mohou pouze hráčky s unií schválenými transféry, tak co do konkrétních jmen, to chce ještě trochu času."

Rozhovor: CD
Foto: Roša