Ženy Vítkovic zůstávají v extralize jako jediné neporažené

01. listopadu 2010, Redakce

Vítkovické ženy se o proběhlém víkendu utkaly s ambiciozním pražským Chodovem a v duelu s jediných zatím v lize neporažených týmů, pražskou Bohemkou. V utkáních výborné úrovně a oba dny před velmi slušnou návštěvou hráčky v modrobílých dresech uspěly a jako jediné v extralize zůstávají bez prohry.

1.SC WOOW Vítkovice – TJ JM Chodov 9:4 (5:0, 0:2, 4:2)

V sobotním duelu prověřil Vítkovice tým Chodova. Po loňském trápení soupeř v létě vydatně vylepšoval sestavu a tomu odpovídají i daleko lepší výsledky v úvodu letošní sezóny.
      Na Dubinu tak rozhodně přijel tým s ambicemi porvat se o body. Jenže začátek utkání byl zcela v režii domácích a po první třetině vzaly ambice hostující týmu za své. Po aktivním oboustraném nástupu vyrobila obrana Chodova hrubku, kterou vystihla Hana Sládečková a v samostatném nájezdu zamířila přesně pod horní tyčku. V osmé minutě přišla další akvita Vítkovic při napadaní, Macurová zachytila rozehrávku a Tamara Hašová z první ze středu krásně zavěsila. A Vítkovice v tlaku dále pokračovaly. V patnácté minutě rozebral obranu Chodova na šroubky třetí útok a po ose Kuzmíková – Ferenčíková putoval balón z první až k Haně Sládečkové, která sama před gólmankou zachovala chladnou hlavu a bylo to 3:0. Za další tři minuty mohly diváci tleskat znovu. Veronika Enenkelová si vyměnila míček s Pastuškovou a bez problémů z první trefila odkrytou část hostující branky. Za další minutu se opět do samostatného nájezdu dostala Hana Sládečková a byla faulována. K nařízenému trestnému střílení se rozjela právě sama faulovaná, střelou však trefila pouze tyč. Až tolik jí to však mrzet nemuselo. Její spoluhráčky totiž následnou přesilovku využily velice rychle, to když Pastušková ideálně vybídla ke střele Annu Niemcovou, která prudkou ranou po zemi propálila vše, co jí stálo v cestě. Po první třetině tak svítilo na ukazateli skóre 5:0.
      Druhá část začala brankou hostí. Na brankovišti vznikla skrumáž a dezorientovanou obranu i brankářku Vítkovic prostřelila z boku hostující Tučková. Tato branka jakoby zastavila vítkovickou aktivitu a naopak zlepšila pošramocené sebevědomí Chodovu. Z domácích hokejek se vytratila lehkost první třetiny a hostující hráčky se naopak začaly více osmělovat. Výraznějších gólových šancí však nepřibývalo, přesto jedna branka padla, a to do vítkovické branky. Hostující Beránková nahodila na středu vybojovaný míček a ten skrumáží těl propadl překvapivě až do branky.
      Do třetí třetiny vlétly hostující hráčky se snahou se o výsledek utkání ještě porvat. Odměnou jim byla nedůslednost ve vítkovické rozehrávce a Tučková ideální střeleckou pozicí na středu hřiště nepohrdla. Až snížení vedení na rozdíl dvou branek opět probudilo letošní vítkovický brankový stroj. Macurová zabojovala v rohu hřiště, poslala křížnou nahrávku na kapitánku Tamaru Hašovou a ta si věděla s umístěním míčku do odkryté části branky rady. Za další minutu našla Gaidová příhrou z poza brány Denisu Ferenčíkovou, která propasírovala míček do branky. Stav 7:3 definitivně zlomil odpor soupeřek. Jejich rezignaci podtrhla za další minutu Sylva Gaidová, když usměrnila dorážku Macurové. Definitivní podobu výsledku pak dala Andrea Pastušková, která se ze středu po přihrávce Ferenčíkové nemýlila a hostující Matoušková, která v poslední minutě využila chybu gólmanky Kubíčkové.

branky a nahrávky: H.Sládečková, Hašová (Macurová), H.Sládečková (Ferenčíková), Enenkelová (Pastušková), Niemcová (Pastušková), Hašová (Macurová), Ferenčíková (Gaidová), Gaidová (Macurová), Pastušková (Ferenčíková) – Tučková (Cepek-Žižková), Beránková, Tučková, Matoušková (Cepek-Žižková)

sestava Vítkovic: Kubíčková – Skalíková, Vobořilová, Niemcová, Skalíková, Vašíčková, Kovalská – Hašová, Macurová, Gaidová – Enenkelová, Pastušková, Léblová – Kuzmíková, H.Sládečková, Ferenčíková


1.SC WOOW Vítkovice – FBŠ ROPRO Bohemians Praha 4:3 po prodl. (1:0, 2:2, 0:1 – 1:0)

V neděli se na Dubině konal souboj dvou dosud neporažených celků extraligy, soupeřkami Vítkovic byly klokanky z Prahy. Utkání mělo od začátku velmi vysokou úroveň, tempo a také se jak už to v těchto soubojích tradičně bývá hrálo poměrně tvrdě a nebyla nouze o vzájemné více či méně férové souboje.
      Vítkovice potvrdily své dobré vstupy do utkání, už ve dvacáté vteřině zakombinoval celý první útok a na Zuzanu Macurovou už zbývalo jen doklepnout do prázdné brány. Úvod utkání soupeřky poznamenal a první třetina tak byla ve znamení především aktivity Vítkovic. Několik slibných šancí se však neujalo, ta největší, střela Ferenčíkové pak skončila na tyči. Bohemians se postupně osmělovaly, ale v cestě jejich snažení tentokrát stála jistota v podobě Lenky Kubíčkové. Do kabin se tak odcházelo s těsným vedením Vítkovic.
      Druhá třetina začala náporem Vítkovic. Dvakrát zasáhla hostující brankářka, potřetí už však byla na střelu Sylvie Gaidové krátká. Za dvě minuty na to putovala na trestnou lavici za vrážení hostující Zielenkewich a Vítkovice potvrdily, že letos se jim v přesilovkách daří. Po několika náznacích šancí našla Pastušková křížem Zuzanu Macurovou, ta zachovala klid a ikdyž z obtížné pozice, tak dokázala prázdnou branku trefit. Vzápětí po gólu na 3:0 však Vítkovice přeci jen ztratily koncentraci a výsledkem bylo zaváhání při standartce soupeřek a snížení skóre. Tento gól soupeřky probral a začínaly přebírat v zápase iniciativu. Lenka Kubíčková v brance čarovala, až na ex-vítkovickou Černou a její dorážku byla nakonec krátká. Po druhé třetině tak svítilo na světelné tabuli opět vítkovické jednogólové vedení, tentokrát v poměru 3:2.
      Třetí dějství přineslo florbal nahoru a dolů. Obě družstva dala do zápasu maximum, bojovalo se o každý míček a každý metr prostoru na hřišti. Kubíčková vychytala několik šancí soupeřek, obrana dokázala přestát i vyloučení Vašíčkové. Naopak Vítkovice mohly pojistit, ale samostatný nájezd Ferenčíkové vychytala hostující gólmanka, neujala se ani krásná kombinace Pastuškové s Hanou Sládečkovou. Ale ujala se bohužel hostující akce. Míček putoval do závaru před brankou, kde ho za Kubíčkovou doslova propasírovala Hyršlová a bylo srovnáno, to vše přesně čtyři minuty před koncem. Závěr třetiny se nesl ve snaze neudělat chybu, přesto si oba týmy vytvořily každý po jedné šanci, ve které mohly rozhodnout, ale nestalo se a šlo se do prodloužení.
      To si pro sebe geniálně ukradla Hana Sládečková. V jeho druhé minutě zpracovala dlouhé nahození, protisměrnou kličkou vykoupala hostující obránkyni a tváří v tvář brankářce zachovala chladnou hlavu a po kličce do bekhendu zavěsila přímo pod víko!
      Vítkovice tak vyhrály 4:3 v prodloužení a zůstaly v soutěži jediné neporažené. V tabulce jim patří prozatím druhé místo o bod za svým nedělním soupeřem, který má však odehrán o zápas navíc.

branky a nahrávky: Macurová (Gaidová), Gaidová (Hašová), Macurová (Pastušková), H.Sládečková (Pastušková) – Vojáčková (Kohutová), Černá (Kohutová), Hyršlová (K.Bočanová)

sestava Vítkovic: Kubíčková – Vobořilová, Novakovská, Niemcová, Skalíková, Kovalská, Vašíčková – Hašová, Gaidová, Macurová – Pastušková, Kuzmíková, Léblová – Šrotová, H.Sládečková, Ferenčíková - Enenkelová