Andrea Pastušková: Nedělat chyby, dobře bránit a střílet góly!

02. listopadu 2010, CD

Letošní sezona vychází vítkovcké Andree "Andy" Pastuškové na jedničku. Je nejproduktivnější hráčkou Vítkovic, nejdproduktivnější hráčkou celé extraligy, s Vítkovicemi v prvních osmi zápasech nepoznala co to je prohrát a dostala pozvánku na turnaj EuroFloorball Tour v Ostravě! Přinášíme krátký rozhovor

Po osmi zápasech jste nepocítily hořkost porážky. Jako poslední máte ve sbírce skalp silných Bohemians. Čím to, že se týmu tak vede?
"Máme vyrovnané všechny tři pětky, výborně chytající gólmanku a skvělou atmosféru v týmu."

Loni získaly Vítkovice po letech opět (extra)ligovou medaili. Měla bronzový odlesk. Věříš, že letos půjdete ještě výše?
"Pro mnoho hráček to byla první extraligová medaile, která nás nakopla do další dřiny. Věřím, že se popereme o co nejlepší a nejvyšší umístění."

Nad Bohemians jste vedly již 3:0. Co způsobilo vzepjetí soupeře, který vyrovnal před koncem na 3:3? Docházely síly?
"Síly nedocházely, spíš nás přepadla nervozita na hokejkách. Už v pár zápasech jsme soupeře přehrávaly a vedly, ale vždy na nás přijde nějaká krize a my polevíme."

Tobě osobně se letos velice daří. Místo v útoku ti sedí a momentálně vedeš tabulku produktivity celé ligy. Cos přes prázdniny pojedla, že ti to tak střílí a přihrává?
"Doufám, že jsi to teď nezakřiknul:). Pojedla, no...  o tom se raděj nebudeme bavit. Zatím se mě drží štěstí, ale hlavní zásluhu na mé produktivitě mají spoluhráčky."

Jako poslední soupeře v prvním kolečku základní části vás čekají pražské týmy Děkanky a Herbadentu. Udržíte neporazitelnost? Loni jste přerušily 77 zápasů trvající neporazitelnost českého suveréna posledních let, letos Herbadent prohrál i s Bohemians, i když v prodloužení. Jak zní recept na Herbadent?
"Těžko říct, jestli udržíme neporazitelnost. Určitě se o ni popereme. Bude to velmi kvalitní zápas, na který se už těším. Proti Herbadentu se nám docela daří, i když jsme v posledním souboji na Czech openu prohráli. Recept je velmi jednoduchý. Nedělat chyby, dobře bránit a  střílet góly."

Jak vnímáš rozšíření ženské extraligy na 11 týmů a změnu systému na klasické třífázové play-off?
"Rozšíření má určitě své výhody i nevýhody. Mně osobně to vůbec nevadí. Doufám, že tímto krokem se ženská extraliga bude do budoucna  stále vyrovnávat. Konečně se změnil systém, který byl katastrofální. Jsem ráda, že se začne zase hrát klasické play off."

Jsi havířovská rodačka. Jak složité a časově náročné je dojíždět do Ostravy na každý zápas a trénink?
"Ze začátku to bylo trošku složité, ale postupem času jsme si na cestování vlakem zvykly. Nyní už jezdíme docela často na trénink autem, které ušetří spoustu času."

Svými výkony sis vysloužila i nominaci do reprezentace na Euro Floorball Tour do Ostravy. Jak to vnímáš? Těšíš se na "domácí" atmosféru?
"Musím uznat ,že jsem moc nečekala nominaci na EFT v Ostravě. Jsem už teď docela nervózní, ale snad svou šanci nepromarním. Věřím, že atmosféra bude bouřlivá a diváci nás poženou k výborným výsledkům."

Kdo se přijde podívat?
"Podívat se přijde určitě rodina, spoluhráčky (a kamarádky v jednom), no a samozřejmě nesmí chybět můj přítel."

Držím palce v reprezentačním dresu a samozřejmě v tom vítkovickém!
"Děkuji moc, štěstí a palců bude potřeba v každém zápase ;)"

Foto: Roša