Mise splněná - V.I.P turnaj O pohár starosty Prahy 5 je za námi

03. listopadu 2010, Redakce

Mladší žáci se zúčastnili v termínu 27 - 29.10 V.I.P turnaje v Praze. Kluci si zahráli proti týmům, se kterými se v sezóně těžko potkají. Soupeři jim byly týmy SSK Future, USK Ústi nad Labem a Gullivers Brno.

 

„Chtěl bych poděkovat hlavně nejmladším účastníkům turnaje, který dokázali v zápasech, že umí na turnaji potrápit i porazit starší a zkušenější soupeře. Dále bych chtěl poděkovat i trenérům týmu, kteří tým postavili a přijeli s ním  na turnaji. Chtěl bych tak poděkovat za účast týmu 1.SC WOOW Vítkovice,“ hodnotil při vyhlášení účast ostravského týmu na turnaji generální manažer týmu SSK Future Marek Jaroch. Naši kluci sklidili v hale obrovský potlesk.

      Do all-stars týmu turnaje mladších žáků byli vybráni dva borci Vítkovic, věkem elévové. Nejlepším obráncem turnaje byl zvolen Kryštof Goj ( ročník 2000 - elév ) a gólman Štěpán Zerzoň ( ročník 2000 - elév )
Vítkovice tak sklidily druhý potlesk.

      Za velmi dobře zorganizovaným florbalovým turnajem nijak nepokulhával ani doplňkový denní program. "Celý turnaj byl velmi dobře zorganizovaný, odvezli jsme si z něj plno skvělých zážitků," chválí Patrik Michalík. V tom mu skáče do řeči Filip Sokol a svěřuje se: "Zůstál bych tady ještě déle, alespoň bychom stihli aquapark." Martin Děček a Kuba Lukáč přikyvují a začínají hodnotit zápasy. "Hra se nám líbila, ale mohli jsme být lepší. Alespoň víme, na čem do budoucna pracovat," říká Kuba.  "V zápase jsme měli být důraznější, aktivnější ve střelbě," hodnotí z odstupem času Tomáš Orálek. V tom dodává Kuba „Vyzdvihl bych ale výkon benjamínka turnaje Paliče (2001), který byl jedním z nelepších střelců týmu.“ 

      Kluci si ve středu společně zatrénovali na X3M Aréně s SSK Future. Potom proběhl vzájemný zápas, který byl velmi vyhecovaný a vyhrocený. Proti sobě stáli na straně Future trenér Martin Michalík, na straně Vítkovic jeho bratr Patrik a bývalý spoluhráč ještě z ostravských Jestřábů, následně Pepina, dlouholetý kamarád, Rosťa Kohút. Motivace v tomto zápase byla tedy obrovská, nikdo nechtěl prohrát a trenéři chtěli ukázat, že oni mají na lavičce to nejlepší.

Vítkovice – Future 6:10

      „V zápase s Futurem jsme začali aktivně, kluci makali, ale nedokázali jsme vstřelit první branku. Zato Future nás rychle trestal z protiútoku.“ popsal začátek utkání Patrik Michalík. „Kluci v první půli zápasu s Futurem stejně jako po celý turnaj bojovali s nervozitou, nevěřili si, nedokázali pochopit, že zase tak o moc nejde a se soupeřem hráli se zbytečně velkým respektem. Díky tomu Future změnil zápas v exhibici a vedl už 6:1,“ dodává Rosťa Kohút.  Po týmové poradě kluci vběhli na hřiště jako vyměnění a dostali Future pod tlak, odměnou byla rychlá branka. „Škoda, že jsme branku nevsítili dříve, kluci jakmile dají branku, tak se z toho zblázní a zjistí, že hrát jde opravdu s každým,“ hodnotí Václav Pála. Gólman domácích držel svůj tým nad vodou, ale kluci strašně chtěli a odměnou bylo sníženi na rozdíl jediné branky! A to nebylo vše!!! Vítkovice dostaly pět minut před koncem utkání výhodu přesilové hry, načež si trenéři vzali timeout. Future byl sice pod tlakem, ale z protiútoku dal vítěznou branku, tři body zůstaly doma.
 

      V podvečerních hodinách se vydaly oba týmy, Future i Vítkovice, do multikina Ladví na film Legenda o sovích strážcích ve 3D. Hráči obou týmů díky tomu mohli mezi sebou navázat přátelské vztahy, které můžou v dnešní době Facebooku bez problémů udržovat. Máte potom stále velkou motivaci usilovně trénovat, abyste, když se potkáte se svým dalekým kamarádem na hřišti, mu dokázali, že vy jste ten lepší a on má ještě co zlepšovat.

      Ve čtvrtek odpoledne jsme, chvíli po vybojovaném 3. místě ve skupině, kdy jsme porazili ve vyrovnaném a vypjatém zápase, za přispění fandění hráčů Future, Ústecký USK 4:3, jeli na Podvinný Mlýn na extraligový zápas Future-Sparta, kde jsme v předzápasovém programu sehráli před plnou tribunou ( 450 diváků ) přátelské utkání. To byl pro kluky další obrovský zážitek. Minutu před koncem zápasu hlasatel ohlásil, že předem domluvený turnajový autobus už je na parkovišti před halou. 19:10 nás totiž čekal film v multikině Ladví. RED: Ve Výslužbě a extrémně nebezpeční / 2D ( Bruce Willis ), takže směr kino.

      V pátek byly na programu vyřazovací boje, semifinále s Brnem jsme bohužel prohráli a následné utkáni o 3. místo pro nás taky neskončilo vítězně. Avšak to nijak nezabránilo tomu, že konečné vyhlášení výsledků jsme vyslechli všichni se vztyčenými hlavami. Protože mise pro nás byla splněná. Zahráli jsme si a pobyt v Praze si užili tak jako při žádném jiném turnaji.
Program byl nabitý, účelem turnaje bylo, aby všichni účastníci přijeli domů se super zážitky, a to se povedlo.