EFT naznačila šance na MS

08. listopadu 2010, CD

Česká reprezentace, za níž nastoupili i Tomašík a Jelínek, byla blízko senzační výhře nad Švédy, ale tři vteřiny před koncem o vedení 4:3 přišla. Tomašík se v průbehu EFT lehce zranil, ale vše by už mělo být v pořádku. Junioři byli k triumfu nad Švédy rovněž velice blízko. Po dvou třetinách vedli 7:3, přesto o gól prohráli. aktualizováno.

 

A jak je s vystoupením spokojen Milan Tomašík, magazinem Innebandymagazinet vyhlášený nejlepším českým útočníkem?

"Hra byla docela dobrá. Ještě je ale potřeba na něčem hodně pracovat, uvidíme, jestli se to do MS stihne. První zápas povedený po všech stránkách, druhý už tak ne... Ale Finové byli ten den opravdu vynikající. Zápas se Švédy nemůžeme brát jako nějaký příslib do MS. Seděla jim první pětka a moc jim to nešlo. Rozhodně mají navíc, když se k tomu přidá z naší strany výborný výkon brankáře a celého týmu i trošku štěstí, jsou z toho historické první body proti Švédsku na reprezentační scéně."

Tomašík by měl být tahounem českého týmu na nadcházejícím MS ve Finsku. "Mi se hrálo dobře, ve 3. lajně už docela pravidělně nastupujeme spolu s Tomášem Sladkým a Danem Šebkem. Konkrétně jsem odehrál asi jen 25 minut z turnaje, ale bavilo mě to a myslím, že jsme nehráli špatně. Potom mě vystřídal v útoku Matěj Jendrišák a zahrál taky výborně, myslím, že turnaj EFT byl docela povedený..."

A co říká ke svému (naštěstí ne tak vážnému) zranění? Bude hrát v derby proti FBC?
"Mám naraženou holení kost, dneska jsem si byl pro ortézku a zkusím hrát. Uvidím. Bolí to ale musí se to překonat."