Vítkovice nestačily na Remedicum

09. listopadu 2010, CD

Neproměňování šancí Vítkovic a skvělý Petr Skácel a Vít Schulmeister na straně Remedica znamenají prohru Vítkovic na půdě městského rivala. aktualizováno.

 

      Ostravští diváci přišli na florbalové derby v patřičném počtu a vytvořili zápasu skvělou kulisu. Zpočátku byl vidět poměrně trpělivý florbal, oba soupeři byli opatrní a zahřívali se pomaleji. Zápas skvěle vyšek domácímu tahounovi Skácelovi. Ten načal své představení precizní přihrávkou před prázdnou branku Vojtíškovi, který otevřel skóre.

      Vítkovicím vyšel vstup do druhé třetiny. Nejpve vyrovnal z trestného úderu Milan Tomašík, o chvíli později tentýž hráč zakombinoval s Martinem Tokošem, který se rychlou forhendovou kličkou nemýlil. Když v přesilovce prostřelil Schulmeistera v brance Remedica opět Milan Tomašík, bylo to již 3:1. Ihned na to se ovšem z dálky trefil přes clonícího Kološe Posselt a zakrátko potrestal chybné střídání Vítkovic po Skácelově příhře opět Vojtíšek. Pak chyboval při rozehrávce Petr Kološ a rychlý brejk 3 na 2 zakončil přesně Skácel. Vítkovice měly v té době již tři nastřelené břevna Tomašíkem, Suchánkem a Hrubým. Vítkovický odchovanec Schulmeister v brance Remedica se překonávala. Vychytal i supertutovku Ťopka, kterému zpoza branky nabil Lukáš Hrubý.

      Ve třetí třetiny Vítkovice dvakrát vyrovnaly. Nejdříve Lukáš Hrubý tečoval nabídku svého bratra Víta. Na jeho branku však odpovědělo Remedicum střelou kapitána Hanice, která se odrazila ještě od tyčky za Ciompova záda. Na 5:5 vyrovnával po krásné kombinaci do prázdné branky Martin Tokoš. V 53.minutě byl přísně vyloučen Hubálek. Vítkovice se téměř celé dvě minuty bránily tlaku domácích. Osm vteřin před návratem Hubálka rozehrával Machala úder, našel Skácela a ten z první vymetl růžek Ciompovy branky. Vyrovnat se přes všechny další šance již nepodařilo. Bekhend zblízka Víta Hrubého, sólo Jelínka, ani v poslední minutě superšance Lukáše Hrubého v síti Schulmeistera neskončily.

Vítkovice prohrály na "Pepinu" ligový zápas po třech letech. 6:5.