Vítkovické ženy byly na Euro Floorball Tour v Ostravě

11. listopadu 2010, Redakce

Poprvé od svého nástupu do funkce reprezentačních trenérech se trenérky Karolína Šatalíková a Markéta Šteglová představily s reprezentací na domácí půdě. Dějištěm jejich první akce byla Ostrava a do výběru zařadily i čtveřici vítkovických hráček – Lenku Kubíčkovou, Andreu Pastuškovou, Zuzanu Macurovou a Tamaru Hašovou.

 

Reprezentaci trápil nedostatek obránkyň, takže Pastušková, ač v současnosti leader kanadského bodování ženské extraligy, společně s kapitánkou Šindelovou změnily post a posunuly se směrem vzad. „Nebylo to jednoduché, jít po tak dlouhé době zase do obrany,“ řekla pak „Andy“ do médií.

      První zápas proti Finkám a všechny hráčky Vítkovic v základní sestavě! Kubíčková v bráně, Pastušková ve třetí obraně, Macurová na centru a Hašová na křídle druhé lajny. První start v seniorské repre skončil záhy pro Hašovou – od druhé třetiny ji nahradila Jarolímová. Na konci druhé části se pak Macurová posunula do obrany. Na konečném výsledku 6:6 se žádná hráčka, hající v „civilu“ barvy rytíře Vítka nepodílela bodově, skvěle však zachytala Kubíčková. Zuzana Macurová pak při samostatných stříleních nadchla svou sice tradiční, leč účinnou otočkou.

      Druhý duel se Švýcarskem odseděla Kubíčková, dle očekávání, na lavičce. Od začátku ale byly vidět  vítkovické hráčky v poli – Hašová zvedla diváky hned v úvodu ze sedadel, když přesprintovala Casutt a vrhla se do samostatného úniku. Dvojice finských žen v roli rozhodčích zkřížily ruce. Trestné střílení ale Zuzana Macurová tentokrát neproměnila. Nicméně trenérky daly ještě hráčkám šanci zahrát si spolu, trojici Pastušková – Macurová – Hašová postavily od druhé třetiny k sobě a Andrea Pastušková s přispěním obránkyně mohla oslavit branku. „Nasadit holky z Vítkovic do jedné formace byl účel. Hrají spolu a znají se, takže to pro tu chvíli byla taktická výhoda,“ říkala portálu Ženský.florbal.cz trenérka Markéta Šteglová. I přes závěrečný ohromný tlak Švýcarek skončilo utkání 5:5.

 

      Proti Švédkám se do branky vrátila „Lego“ Kubíčková. Ač se před utkáním šuškalo, že při rozdílu pěti branek se nechá vystřídat, odchytala utkání až do konce. Češky sice vedly 1:0, ale žluté komando se vzápětí rozjelo a především, díky těžko uvěřitelným, třem brankám ve vlastním oslabení, otočily na 2:9.

Foto: J. Zerzoň