Ženy v Praze s první prohrou v sezóně

16. listopadu 2010, CD

Extraligové ženy Vítkovic o uplynulém víkendu zavítaly k venkovním pražským zápasům. Z výjezdu si přiváží tři body za sobotní vítězství, neděle však již pro hráčky v modrobílém byla ve všech směrech černou.

 

Děkanka SK Praha 4 – 1.SC WOOW Vítkovice 3:5 (1:2, 2:2, 0:1)

V úvodním víkendovém utkání zavítaly ženy Vítkovic na pražskou Děkanku. Proti nim stál odhodlaný extraligový nováček, na kterého nemají vítkovické ženy zrovna nejlepší vzpomínky, neboť je v loňské sezóně vyřadil v semifinále poháru ČFBU. A ačkoli byly Vítkovice favoritem, domácí hráčky opět prokázaly, že si na tohoto soupeře věří a v mnoha chvílích zle kousaly.

      Utkání nabídlo rychlý florbal nahoru dolů, rozkouskovaný však mnoha nepřesnostmi a osobními souboji. Vedení se Vítkovice ujaly ve 12.minutě, když po forčekingu Hašové využila chyby v domácí rozehrávce Zuzana Macurová. Stejná dvojice si zopakovala akci s gólovým efektem o dvě minuty později, mezitím však domácí dokázaly po důrazu na brankovišti také skórovat.

      Druhá třetina přinesla dvě branky na obou stranách a přelévání skóre. Domácí hráčky se dvěma rychlými brankami dostaly do vedení 3:2 a s hráčkami Vítkovic to v tu chvíli nevypadalo nejrůžověji. Zapracovala však třetí pětka a nejprve Zuzana Vašíčková krásnou táhlou střelou z dálky a poté Hana Sládečková důraznou prací na brankovišti vrátili zpět Vítkovicím vedení.

      Třetí třetina se nesla ve znamení boje o každý míček. Úspěšnější byly přeci jen Vítkovice, když zaváhání domácí obrany využily dobře sehraným brejkem v utkání tříbodová Hana Sládečková a zakončující Denisa Ferenčíková. Dvoubrankové vedení pak už Vítkovice více méně v poklidu uhlídaly a připsaly si důležité tři body.

branky a nahrávky: Perlíková (Chvátalová), Perlíková (Chvátalová), Chvátalová (Brennerová) – Macurová (Hašová), Macurová (Hašová), Vašíčková (H.Sládečková), H.Sládečková (E.Sládečková), Ferenčíková (H.Sládečková)

sestava Vítkovic: Kubíčková – Vobořilová, Novakovská, Skalíková, Niemcová, Vašíčková, Kovalská – Macurová, Hašová, Gaidová – Enenkelová, Pastušková, Léblová – E.Sládečková, Ferenčíková, H.Sládečková



Herbadent SJM Praha – 1.SC WOOW Vítkovice 13:1 (6:0, 4:0, 3:1)
 
V neděli čekal na Vítkovice největší favorit celé extraligy, mistrovský a velmi suverénní tým Herbadentu. Cílem Vítkovic bylo nedat svou kůži lacino, nicméně utkání se změnilo doslova v noční můru.

      Už ve 24. vteřině totiž přišla na Vítkovice ledová sprcha, jindy vynikající Kubíčková v bráně si vybrala slabší chvilku a propustila za svá záda laciné nahození domácích hráček. Gól jakoby Vítkovice vyvedl z míry a nebyly schopné najít recept na velmi dobrou a důraznou hru domácích. Definitivní zlom utkání tak nastal již v 10.minutě první třetiny. Ex-vítkovická Urbánková využila zmatku v obraně a nadvakrát propasírovala míček do branky, za další minutu přidaly domácí kuriózní gól, kdy po několika podivných odrazech míček zapadl až do vítkovické brány a zcela rozhozené vítkovické hráčky za dalších 30 vteřin zazmatkovaly znovu a o osudu utkání bylo rozhodnuto.

      Druhou třetinu pak poznamenala další tragická událost. Jedna z klíčových vítkovických hráček Hana Sládečková utrpěla po souboji s domácí obranou ošklivé zranění kolene a její další herní osud v této sezóně je hodně na vážkách. Navíc zdravotní problémy dále nedovolily v utkání pokračovat ani kapitánce Tamaře Hašové. Otřesené Vítkovice v zápětí inkasovaly další branky. To byla poslední a definitivní kapka do vítkovického nedělního zmaru. Ve zbytku utkání se zápas dohrával víceméně z povinnosti, ctí hráčkám Vítkovic je alespoň to, že se popraly o čestný úspěch, který zaznamenala Sylva Gaidová.

      Celkově tak utkání po výsledku 13:1 a co hůře vážných zdravotních problémek hráček skončilo pro Vítkovice velmi zle. Domácí ligový suverén udělil hráčkám Vítkovic tvrdou lekci z moderního florbalu a inspiraci do další, nutné práce a zlepšování se.

branky a nahrávky: Billá, Urbánková, Jílková (Billá), Košturiaková (Jarolímová), Urbánková (Šindelová), Šindelová (Jarolímová), Šteglová (Šindelová), Krupnová (Šteglová), Košturiaková (Jarolímová), Billá (Klímová), Šindelová (Burdová), Jílková (Klímová), Šteglová (Jílková) – Gaidová (Enenkelová)

sestava Vítkovic: Kubíčková (21. Chovanečková) – Vobořilová, Novakovská, Skalíková, Niemcová, Vašíčková, Kovalská – Macurová, Gaidová, Hašová (Enenkelová) – Šrotová, Pastušková, Kuzmíková – E.Sládečková, H.Sládečková (Léblová), Ferenčíková
 

 

Pro vítkovické ženy tímto skončila první polovina základní části. Až v posledním zápase první poloviny nedokázaly Vítkovice zvítězit. V tabulce si po odehraných deseti zápasech drží se ziskem 26 bodů výbornou třetí pozici jen s dvoubodovým odstupem na první tým Herbadentu a naopak osmibodovou rezervou na čtvrtý Chodov. První polovina základní části ženské extraligy se tedy dá z vítkovického pohledu označit za více než vydařenou.

Tabulka extraligy žen po první polovině základní části:

Z V VP R PP P SKORE
1. Herbadent 10 9 0 0 1 0 131:26 28
2. Bohemians 10 8 1 0 1 0 61:22 27
3. Vítkovice 10 8 1 0 0 1 68:32 26
4. Chodov 10 6 0 0 0 4 48:45 18
5. FBC Ostrava 10 6 0 0 0 4 49:50 18
6. Liberec 10 5 0 0 0 5 53:55 15
7. ELITE Praha 10 5 0 0 0 5 45:49 15
8. Děkanka 10 2 0 0 0 8 21:57 6
9. FBS Olomouc 10 2 0 0 0 8 21:60 6
10. Židenice 10 1 1 0 0 8 23:61 5
11. Trutnov 10 0 0 0 1 9 27:90 1