Liberec zdolán

20. listopadu 2010, CD

Vítkovice porazily v posledním extraligovém kole před reprezentační pauzou doma Liberec 8:4. Hned polovinu branek Vítězů vstřelil Lukáš Hrubý.

 

Vítkovice poměrně v poklidu porazily severočeský Librerec 8:4. Přestože se v průběhu utkání dokázali hosté dostat z hrozivého stavu 6:1 na 6:4, na Vítkovice ani tentokrát nestačili.

      Hned v první minutě se připoměl zlý muž Liberce Derka, který putoval na trestnou lavici. Úvodní přesilovku sice Vítkovice nevyužily, ale krátce na to otevřel skóre utkání Martin Tokoš. V 6.minutě zvýšil svou první brankou v zápase Lukáš Hrubý. A nezůstalo jen u ní. Do konce třetiny přidal po spolupráci se svým bratrem Vítem další.

      Liberec se do statistik utkání zapsal i v první minutě té druhé třetiny. Tentokrát ale již nikoliv do kolonky trestů, ale branek a asistencí. Po Salátově příhře střílel Jan Krupička. Kontrovali ale opět bratři Hrubí a byl z toho čtvrtý gól v Bauerově síti. Tentokrát se radoval Vít Hrubý a přihrával Lukáš. A Lukáš Hrubý řádil dále. Ve 29.minutě dovršil hattrick. Když ve 36.minutě zvýšil v přesilovce na 6:1 Jan Jelínek, zdálo se být o osudu utkání rozhodnuto. Liberec ale ihned snížil. Konkrétně uplynulo 11 vteřin a trefil se Matěcha.

      Dvěma slepenými brankami Saláta a Uglanova se dostal Liberec na dostřel. Ale dále se už nedostal. Naopak krásnou samostatnou akcí zvýšil Petr Kološ na 7:4 a dvě minuty před koncem zápasu dal již svou čtvrtou branku v utkání Lukáš Hrubý a uzavřel tak nejen svůj pětibodový večer, ale i účet utkání. Pak byl ještě za pokračující protesty potrestán hostující trenér Zdeněk Skružný. Zblízka si prohlédl červenou kartu.

 

Foto: Roša